Gå til sidens hovedinnhold

Leter på ny etter savnet mann. – Det er gjort interessante observasjoner

Artikkelen er over 3 år gammel

Klokka 16 torsdag startet en ny leteaksjon etter den savnede Stig Ingar Evje i området rundt Spåtind hotell i Nordre Land.

Det er to uavhengige vitneobservasjoner som politiet synes er såpass interessante at de vil sjekke det ut.

– Observasjonene er relativt like, både hvordan han ble beskrevet og oppførselen, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker til OA torsdag ettermiddag.

Les også

Leter etter forsvunnet direktør i storkonsern

 

Rundt 20 personer fra fredsinnsatsgruppa i Gjøvik, som er en del av fra Fig i Oppland Sivilforsvarsdistrikt deltar i letingen, sammen med lokalt politi.

Distriktet har også kalt ut mobile forsterkningsenheter med ATV-er i søket.

Evje forsvant fra Sjusjøen, det er derfor Ringsaker som leder aksjonen.

– Letingen vil først og fremst foregå i området rundt observasjonene – tre til fem kilometer øst og sørøst for Spåtind. Hvor lenge letingen skal foregå vil bli fortløpende vurdert, sier Krogstad.

Politiet sendte torsdag ettermiddag ut denne pressemeldingen om saken:

Les også

100 personer har søkt gjennom 4400 hytter etter spor av savnet

«Politiet har fått inn to observasjoner i området Spåtind i Nordre Land kommune på en mann som kan likne veldig på savnede Stig Ingar Evje. De som har observert mannen melder at han har opptrådt på en slik måte at politiet derfor ønsker å sjekke dette ut. En observasjon av mannen er gjort søndag 14.05.17 cirka 3–4 kilometer sør for Spåtind Hotell, langs riksveg 196. Den andre er tirsdag 23.05.17 cirka 6 kilometer sør for Spåtind Hotell på samme veg.

Politiet starter klokka 16.00 i ettermiddag et aktivt søk i dette området. Det vil bli benyttet mannskaper fra politi og FIG (fredsinnsatsgruppe/Heimevernet) og eventuelt helikopter.

Politiet ønsker flere opplysninger og ber om at de som var i området de dagene, tar kontakt med oss.

Onsdag den 3.5.17 klokka 05.45 forsvant Stig Ingar Evje fra hytta si ved Natrudstilen ved Sjusjøen i Ringsaker kommune. Politiet har sammen med frivillige organisasjoner og Forsvaret søkt i nærområdene i Ringsakerfjellet uten at savnede ble funnet. I tillegg har venner og bekjente av Stig Ingar gjennomført en privat leteaksjon i området.

Disse leteaksjonen har så langt ikke ført fram. Det er mottatt en rekke tips i saken som har blitt sjekket ut.

Savnede er godt trent og kan bevege seg over store områder. Han kan være i en noe forvirret situasjon og ikke i stand til å gjøre rede for seg eller opptre rasjonelt.

Politiet ber om fortsatt hjelp fra publikum, slik at vi kan få inn mer opplysninger om savnede. Da Stig Ingar forsvant var han ikledd mørkgrå vindstopper-jakke, svart friluftsbukse og fjellsko/vintersko. Evje er 170 centimeter høy. Han kan ha en del mer skjeggvekst enn det som er vist på vedlagte bilder.

Har du sett savnede Stig Ingar eller har informasjon om ham, ta kontakt med politiet på telefon 02 800.»

Kommentarer til denne saken