Leteaksjonen pågikk til 02.00 i natt – uten funn

Rundt 20 personer fra fredsinnsatsgruppa i Gjøvik, som er en del av fra FIG i Oppland Sivilforsvarsdistrikt deltok i letingen, sammen med lokalt politi.

Rundt 20 personer fra fredsinnsatsgruppa i Gjøvik, som er en del av fra FIG i Oppland Sivilforsvarsdistrikt deltok i letingen, sammen med lokalt politi. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Leteaksjonen etter Stig Ingar Evje pågikk i området rundt Spåtind hotell til klokken 02 natt til fredag, uten resultat.

DEL

– Det ble søkt med både politihelikopter, hunder og frivillige organisasjoner. Det er søkt gjennom alt man kunne i området. Leteaksjonen er nå avsluttet, dessverre uten funn, opplyser operasjonsleder Atle B. Obstfelder ved operasjonssentralen i Innlandet politidistrikt i morgentimene fredag.

Leteaksjonen ved Spåtind ble iverksatt torsdag klokka 16.00 etter to tips som uavhengig av hverandre meldte om observasjoner av en mann med utseende og oppførsel som ga håp om at de kunne være mannen som har vært savnet siden 3. mai fra ei hytte på Sjusjøen.

Den savnede er tidligere FN-soldat og trolig i stand til både å holde seg skjult og overleve lenge på egenhånd. 

– Å overleve ute er han trent til. Det er derfor vi tror han fortsatt er i live. Når politiet nå setter i gang en ny leteaksjon med store ressurser, så tror også de på at han er i live, sier savnedes søster Janne Evje til VG.

Politiet mener nå tipsene om observasjoner av den savnede rundt Spåtind er sjekket ut av forsvinningssaken.

– Men vi ønsker selvfølgelig fortsatt tips. Har du sett savnede Stig Ingar eller har informasjon om ham, ta kontakt med politiet på telefon 02800, sier Obstfelder.

Artikkeltags