Sp sier nei til storkommune

Artikkelen er over 15 år gammel

SLIDRE: Senterpartiet i Vestre Slidre mener at kommunen ikke har noe å tjene på å gå sammen med Øystre Slidre, Nord-Aurdal og Sø r-Aurdal til en felles storkommune. Derfor sier Sp-laget ja til utredningen, men varsler velgerne om at de ikke tror det er noe å hente. - Men folket skal avgjøre dette ved en folkeavstemning, sier Bjarne Lome, fø rstekandidaten på Sp-lista.

DEL

Dermed sender Senterpartiet, som er en stor gruppering i Vestre Slidre, ut et signal som ligner mye på det Venstre i Øystre Slidre har varslet: De støtter arbeidet med å utrede hvordan en felleskommune kan bli, men har bestemt seg for ikke å støtte ideen når det kommer til realitetsbehandling.

- Vi tror ikke at Vestre Slidre får bedre skoler eller et bedre helsetilbud av at vi går inn i en storkommune. Derfor er det bokført et vedtak om dette i styret for Vestre Slidre senterparti, sier Lome. I stedet vil senterpartiet bidra til å utvikle det regionale samarbeidet i Valdres, slik Vang og Etnedal også har argumentert da de sa nei til å bli med i utredningen av storkommunen. Kommunestyrene i de fire kommunene skal ta stilling til utredningsarbeidet før de nye kommunestyrene kommer sammen etter valget. Mens de fleste partiene har valgt å holde dette kommunesammenslåing unna valgkampen, har noen få valgt å gi sitt syn til kjenne allerede nå.

Senterpartiet i Vestre Slidre går ellers til valg på at næringslivet i kommunen må styrkes, for at ungdom skal kunne bli boende i bygda. Det betyr i praksis at landbruket må støttes, det må jobbes aktivt for å beholde meieriet i Røn, og hytteturismen må det satses videre på.

Senterpartiet vil også jobbe for at ungdommen skal få en tumleplass for snøscootere i Vestfjellet. - Det er der de ønsker å være, derfor bør en område for snøscooterkjøring ligger der, mener Lome. Han tror dette kan være et bidrag til å dempe all den ulovlige kjøring som hvert år foregår i fjellet i Vestre Slidre.

Artikkeltags