Den omkomne antas å være mann (21) fra Ålesund

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Politiet Innlandet melder at de antar at den omkomne fra flystyrten i Sør-Aurdal er en mann på 21 år fra Ålesund. Han skal for tiden ha vært bosatt i Skedsmo kommune, skriver politiet i en pressemelding.

Pårørende er varslet av politiet, og det er etablert tett kontakt mellom de pårørende, politiet og hjelpeapparatet i de pårørendes egen kommune.

– De ønsker mest mulig ro rundt seg da dette er en tung tid for dem, skriver politiet.

Politiet og Statens havarikommisjon for transport avsluttet onsdag ettermiddag arbeidet på havaristedet.

Vaktholdet på skadestedet er også avsluttet, og flyforbudet som ble ilagt over området er opphevet. 

Fortsatt vrakdeler igjen

Flykropp og vrakdeler skal onsdag kveld ha blitt fraktet vekk for videre undersøkelser og gjennomgang av Havarikommisjon.

Ifølge politiet skal det fortsatt ligge noe vrakdeler igjen i fjellveggen. Årsaken er at de ligger i et område hvor det er bratt og hvor det er løse steinblokker.

Havarikommisjon akter å fjerne delene, men det opplyses om at det vil skje på et senere tidspunkt ved hjelp av personer som har kunnskap til å sikkert ta seg fram i slikt terreng. 

– Vi har hentet ut flyrestene vi var i stand til å finne uten klatrekompetanse. Vi vet at det ligger flydeler lenger opp i bratthenget, men vi må skaffe riktig kompetanse før vi henter ut dette, sier Hans Herdahl, havariinspektør ved Luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen til NTB.

Politiet skal være i en etterforskningsfase hvor de sammenfatter all informasjon knyttet til hendelsen. Det skal blant annet jobbes med å hente inn forklaringer fra vitner av kollisjonen, samt opplysninger fra undersøkelsene til havarikommisjonen og politiets kriminalteknikere.

I denne perioden har politiet lite informasjon å komme med om hva som var hendelsesforløp og årsaksforhold til ulykken, opplyses det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken