Det nærmer seg ny snørekord. Hvordan ser det ut hos deg?

Også småfuglen må ut og måke taket i disse dager.

Også småfuglen må ut og måke taket i disse dager. Foto:

Hvor mye snø er det hos deg? Send dine bilder til oss på redaksjonen@oa.no eller merk dem #oabilder på Instagram.

DEL

Synes du det er mye snø i år? Det er det. Vi har allerede passert februarrekorden ved målestasjonen på Biri.  Nå kan det gå mot ny totalrekord.

Den største snødybden som er målt på Biri i februar er 130 centimeter i februar 1951. 3. april samme år ble det målt 131 centimeter.

Mandag ble det satt ny februarrekord på 132 centimeter, og tirsdag økte den ytterligere til 135 centimeter.

Ifølge nye tall som OA har fått fra Meteorologisk institutt var snødybden på Biri 140 centimeter i mars 1927. Det er den største snødybden som er målt ved målestasjonen.

Det er altså drøye fem centimeter som skal til før det er snørekord. Om vi skal tro meteorologene er det gode sjanser for ny rekord fredag morgen, selv om mengde nedbør å forvente i Gjøvik og omegn er vesentlig nedjustert fra mandagens prognoser.

Ifølge yr.no starter snøværet torsdag kveld, og varer helt til morgenkvisten. Om det blir nok snø til å velte rekorden gjenstår å se.

Hvor mye snø er det hos deg? Del dine snøbilder med oss. Merk dem #oabilder når du laster opp snøbilder på Instagram, eller send dem på epost til redaksjonen@oa.no. Husk å skrive hvor og når bildet er tatt.

    Artikkeltags