Gå til sidens hovedinnhold

I full sving med et spennende kombiprosjekt

Artikkelen er over 3 år gammel

Frode Bratlistuen (42) har store planer for sin nye eiendomsinvestering, med oppføring av enebolig i den ene delen av bygget og bobilutleie i den andre.

For mange har Tones matbar i Snertingdal vært et aldri så lite landemerke. I en årrekke har stedet vært fast inventar på manges kalender i forbindelse med en rekke tilstelninger, men tidligere i år besluttet Jorunn Håkonsen at tiden var kommet for å takke for seg.

Tones matbar har nå falt i hendene på Frode Bratlistuen, som ifølge han selv har store planer de neste månedene. I de tidligere serveringslokalene ønsker han å oppføre en enebolig til egen bruk, men mer interessante er planene han har oppå der igjen.

– Ja, den nedre delen av bygget skal brukes til bobilutleie. Jeg er i full gang med det etter jeg så smått startet opp i fjor. Pågangen har allerede vært såpass stor at planen er å utvide, sier Bratlistuen.

Les også

Mias bil ble påkjørt – lappen i frontruta gjorde vondt til verre: – Jeg skjønner ikke at noen har samvittighet til å gjøre noe sånt

Fire bobiler totalt

I starten, som et slags pilotprosjekt, kjøpte han inn én bil. Men det gikk ikke lenge før han måtte anskaffe flere, når han innså bobilens popularitet på markedet.

– Egentlig var den første jeg kjøpte ment til privat bruk, men slik ble det jo ikke. Jeg kjøpte en til i fjor sommer slik at jeg hadde to, så solgte jeg en av de på høsten. I år har jeg kjøpt tre nye, som gjør at totalen er på fire, sier Bratlistuen, og legger til at han har to av typen Carado og to Hymer.

Bobiler har blitt et kjent fjes på norske veier. Og med alle utleie- og utsalgsstedene landet rundt skulle man kanskje tro det var kun lokale som har tatt turen innom Bratlistuens nye establissement. Tro om igjen.

– Noe er lokalt. Folk kommer fra Gjøvik, Lillehammer og Hammar, men jeg har også leid ut en del til folk fra Oslo og Kongsberg. Grunnen til det er at jeg har funnet meg en egen nisje, meddeler han, og avslører suksessideen.

– Jeg leier ut til folk som har hund. I lasterommet har jeg laget til og rigget opp for det, med tilgang fra bak i bilen og inn i bobilen. Det virker som det er veldig populært, hvert fall hos meg.

Les også

Ble stukket i svime av jordveps

Vil vurdere nedtrapping fra jobben

Bratlistuen bor i Redalen, men ser for seg å flytte oppover til Snertingdal når eneboligen står klar. Datoen er han litt usikker på enda, men han håper å være i hus før julen ringer inn.

– I utgangspunktet skulle det står klart til skolestart, men jeg ligger nok en måned bak nå. Håpet er at det er flytteklart til september-oktober, sier Bratlistuen, til daglig skiftleder i Hexagon Raufoss.

Om Raufoss blir Bratlistuens arbeidssted på fulltid i tiden fremover vet han ikke, men han ser ikke bort fra at han blir å trappe ned, om bobilbusinessen fortsetter å rulle.

– Det må bygges litt opp før det er mulighet for å trappe ned, men på sikt med flere biler kan det være en mulighet for det deler av året.

Kommentarer til denne saken