Snertingdals-flommen som ingen visste hvor var

Av
DEL

«Snertingdal skole og Snertingdal omsorgssenter er uten telefonforbindelse på grunn av flom», meldte Gjøvik kommune på sine Facebook-sider i 13-tida onsdag.

«Flom» er jo et ord som får varsellampene til å blinke i en redaksjon. Så vi kaster oss på telefonen for å finne ut hvor det er flom i Snertingdal.

Feil på kabel

Vi går selvsagt for gull, og ringer direkte til den flomrammede skolen. Noe overraskende får vi svar. På den relativt høytliggende skolen er det lite flom å snakke om, får vi opplyst. Imidlertid er skolen uten internettforbindelse, noe de mener å ha hørt skyldes overgraving av en kabel.

I Gjøvik kommune får vi nummeret til den tekniske vakttelefonen. Der opplyses at det ganske riktig er en feil på en kabel, som skyldes flom.

– Vi har ikke fått noen beskjed om hvor den flommen er, men du kan jo prøve sjefen min?

På sporet

Sjefen har heller ikke hørt noe mer om flommen i Snertingdal, men foreslår å prøve IKT-avdelingen i kommunen.

IKT-avdelingen har imidlertid ingen flomopplysninger, men kan fortelle at linjen leies av Telenor, som antakelig er på stedet og jobber med saken.

Tampen brenner

Her føler vi at tampen brenner veldig. Etter en god del tastevalg treffer vi en hyggelig dame på feilmeldingen i Telenor.

– Kan du fortelle OAs lesere hvor denne flommen i Snertingdal er?

– Nei ... Vi har ikke fått noen feilmeldinger i Oppland eller Gjøvik i dag ...?

OA fikk senere onsdag informasjon fra en beboer som sa at det var rapportert over 20 feilmeldinger.

Der avslutter vi rett og slett våre forsøk på å bringe klarhet i hvor det er snakk om flom i Snertingdal.

Så vi får si det slik; dersom du ikke har nett i Snertingdal i ettermiddag, så har kommunen fått beskjed om at det skal være i orden igjen senest i morgen tidlig.

Artikkeltags