Gå til sidens hovedinnhold

Snart kan du handle dagligvarer på nett i Oppland

Artikkelen er over 6 år gammel

Vil du benytte deg av tilbudet?

– Det skulle ikke forundre meg om vi kan levere dagligvarer via netthandel i Oppland i løpet av 2015, sier Karl Munthe-Kaas til OA.

Kolonial.no er landets første fullsortiments dagligvarebutikk på nett. De har inngått en samarbeidsavtale med REMA 1000, som gir Kolonial.no tilgang til et fullt varesortiment. Samtidig har Kolonial.no inngått avtale med Shell og Shell 7-Eleven om distribusjon gjennom deres stasjoner.

Grunnlag for vekst

– Avtalen som nå er på plass med REMA 1000 sikrer at Kolonial.no er posisjonert for sterkt vekst framover. Kundene vil nyte godt av et vareutvalg som nå er blitt dobbelt så stort. For første gang kan nordmenn handle på nett og spare både tid og penger, sier gründer og administrerende direktør i Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas via en pressemelding.

Oppland i 2015?

– Når ser du for deg at netthandel av dagligvarer kommer til Oppland?

– Den distribusjonsavtalen vi nå har med Shell, håper vi kan utvides til flere stasjoner. Det er helt klart vår plan å utvide til flere stasjoner enn Oslo. Jeg kan ikke tidfeste det, men det skulle ikke forundre meg om vi kan levere dagligvarer via netthandel i Oppland i løpet av 2015, sier Munthe-Kaas til OA.

Kolonial.no har sitt sentrallager nord for Oslo. Gründeren ser for seg de enkelt kan laste opp en lastebil med varer og kjøre nordover på Østlandet for å slippe av varer underveis på bensinstasjonene.

Hjemkjøring

– En smidig nettløsning sørger for at våre kunder kan gjøre ukehandelen unna på få minutter. Hos oss kan man legge hele middager i handlekurven med ett klikk, finne varer på sekunder, og lagre egne handlelister man bruker ofte. Kundene kan velge om de vil hente varene ferdig pakket på et av våre hentepunkt gratis, eller få det levert hjem mot et tillegg. Effektiv logistikk og lagerdrift sørger for at prisene er lavere enn i flere av de tradisjonelle dagligvarekjedene, sier Munthe-Kaas.

Henger etter

I Storbritannia handles fem prosent av matvarene på nett, men i Norge har andelen vært nær null på tross av at netthandel blant nordmenn er svært utbredt i alle andre kategorier. Årsaken har vært et lite utbygd tilbud. Samarbeidet med Shell og Shell 7-Eleven gir en sterk vekst i antall hentepunkt via Kolonial.no, heter det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken