Slipper unna etter jødehets

Artikkelen er over 8 år gammel

«Jævla jøde horer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer», skrev en AUF-er fra Hedmark på Facebook.

DEL

Det er Hamar Arbeiderblad som omtaler saken i dag, og historien har vakt kraftige reaksjoner på Hedmarkssida.

Mannen som postet statusoppdateringen er ikke medlem av AUF, men det er derimot flere av personene som støttet og kommenterte innlegget, skriver HA.

Mange har reagert på at Ap-politikeren Khalid Haji Ahmed var deltaker i debatten, og har ordlagt seg på en måte som flere har funnet merkelig. Selv hevder han at han har forsøkt å snakke til hetserne på "deres eget språk".

Slipper unna

Kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed ble kalt inn på teppet tirsdag kveld for å forklare hvorfor han tok del i diskusjonen om jødehets, men får ingen represalier fra partiet lokalt.

Det ble ifølge nrk.no/ho klart på et krisemøte med ledelsen i Hamar Arbeiderparti tirsdag.

– Han burde ikke deltatt i diskusjonen, hvis han ønsket kontakt med de andre som deltok burde han ha ringt dem, sier fylkessekretær i Hedmark AUF, Anders Nysæther til NRK.

Leder i Hamar AP, Thomas Langeland Jørgensen, forteller at det ikke kommer til å bli ytterligere konsekvenser for Ahmed.

– Vi har klarert saken med ham, og han forstår alvoret. Derfor gjør ikke vi flere tiltak i forhold til dette, forteller han.

Krisemøte

Kommunestyremedlem Khalid Haji Ahmed ble på møtet bedt om å forklare hvorfor han tok del i diskusjonen om jødehets.

Fylkessekretær i Hedmark AUF, Anders Nysæther, mener Ahmed ikke burde deltatt i diskusjonen.

– De tingene som har blitt fremmet her er langt over streken, sier Thomas Langeland Jørgensen, leder i Hamar Arbeiderparti.

– Dette er noe Hamar Arbeiderparti tar sterk avstand fra, og det har jeg også fremmet på dette møtet.

Jødehets

Langeland sikter spesielt til sitatet: "... skulle ønske Hitler kunne komme tilbake og dusjet dere litt mer... jævla jøder..."

Statusoppdateringen diskusjonen oppsto rundt, ble slettet av Facebook etter kort tid. Personen som skrev statusoppdateringen kom da med denne ytringen:

«Bra at Facebook sletter statusen min? sikkert jøder som styrer der, også».

Khali Haji Ahmed kom ikke selv med jødehets, men han uttalte seg i diskusjonen uten å ta klar avstand fra de rasistiske ytringene.

– Jeg beklager at jeg ble kastet inn i dette, og jeg beklager også at det skapte så mye oppstyr. Det var ingen mening bak det jeg skrev, det var ment humoristisk, sier Ahmed til NRK.

Ordfører Morten Aspeli presiserer overfor HA at han tar fullstendig avstand fra uttalelsene på Facebook, og leder i Hamar Arbeiderparti, Thomas Langeland Jørgensen, karakteriserer jødehets fra AUF-medlemmer som totalt uakseptabelt.

– Jeg vil snakke med AUF-medlem Khalid Haji Ahmed om hva som har foregått. Khalid sier han er misforstått, jeg vil sette meg inn i saken fordi jeg ikke har lest innleggene på Facebook, sier Langeland Jørgensen til HA.

Tirsdag holdt Hamar AUF og Hamar Arbeiderparti hastemøte der saken ble diskutert. AUF utelukker ikke ekskludering av medlemmer i kjølvannet av saken.

Artikkeltags