Gå til sidens hovedinnhold

Slik kan det bli på Hovdetoppen

Artikkelen er over 7 år gammel

Se bildeserie og delta i debatten!

Hovdetoppen Utvikling AS lanserte i forrige uke sine visjoner for utvikling av Hovdetoppen og området rundt.

Prosjektgruppen består av styreleder Ted Skattum, Johannes Berger i Johs Olsen Eiendom, Knut Hage og Kjetil Norheim i CC Mart'n Eiendom, Eirik Hveem i Hveem Invest og Geir Skari i Soltun AS. Eldar Sofienlund er hyret inn som prosjektleder.

  • Se forslaget og noen glimt fra gamledager: Hovdetoppen

– Planene er veldig spennende. Vi beskriver det som en reise fra ruin til et naturlig midtpunkt. Plassen på toppen fortjener noe helt spesielt, sier styreleder Ted Skattum.

Hotell eller leiligheter?

Forslaget går ut på å legge til rette for et hotell eller leilighetskompleks på toppen. I tlilegg ser man for seg boligutbygging på baksiden av Hovdetoppen.

– Vi tror det er mulig å få en kombinasjon av noe spennende på toppen og en godt tilpasset bebyggelse på veien opp. Dette må selvfølgelig utredes. Vi i Hovdetoppen Utvikling har vist at vi er villige til å jobbe langsiktig og bruke ressurser på dette. Man må bygge sten for sten, sier Skattum.

– Det er helt klinkende klart at toppen må ha en skikkelig kafé eller restaurant for å være en storstue for befolkningen. Tanken om et hotell er spennende, men er det mulig? Kanskje er det mer riktig å tenke en kombinasjon av leiligheter og annen aktivitet, foreslår styreleder Ted Skattum.

Godt forslag

Ordfører Bjørn Iddberg (Ap) et godt inntrykk av planene som ble presentert i formannskapet før helga.

– Det var et overbevisende forslag og jeg syns Hovdetoppen Utvikling fikk en positiv mottakelse. Man må finne ut hvor realistisk dette er og finne interessenter som vil satse på prosjektet, sier Iddberg.

Bjørn Iddberg ser symbolikken i å realisere planer for Hovdetoppen. Han beskriver et eventuelt nybygg som et landmerke.

– Hvis det blir gjennomført i pakt med planene og kommunens tanker, så kan vi få et landmerke som alle vil se til.

Mange meninger

På ordfører Bjørn Iddbergs Facebook-side har forslaget resultert i en større debatt. Noen er redd for at planene vil ødelegge Hovdetoppen som friluftsområde, mens andre er mer positive innstilt.

Johnny Mikaelsen:

«Hovdetoppen har et unikt dyreliv,som bør ivaretas,jeg er for bygging av resturant,kafe/selskapslokale på toppen,men ikke hotell eller leiligheter. Jeg er heller ikke for boligene som skal bygges på vestsiden av toppen. Gjør vi det nå, så låses gjøviks indrefile opp for all framtid»

Frode Vesterås:

«La nå denne "by vorta" være som den er.... Hadde det vært liv laga med noe restaurant o.l der, så hadde det vel vært noen som hadde bygd opp igjen noe der rett etter brannen. Gondolbane, hotell og restaurant høres flott ut, men er det liv laga når restaurantene i byen omtrent går konkurs pga noe graving i gatene?»

Tore Nestaker:

«Jeg mener dette vil være ett stort løft for byen, uten tvil:) Ja vi skal ta vare på arealer for turgåere, joggere, hundefolk m.m, men det er viktig og løfte frem Gjøvik som en attraktiv by, der vi legger til rette for utvikling av næring, og tilflytting. Vi har i i Gjøvik by en mulighet til og skape noe helt unikt, med start fra stadion, via fastland, opp til bassengparken for så over hovdetoppen. Denne trekanten her kan bli ett fantastisk område midt i sentrum, som nesten ingen andre byer Norge har lignende. En bassengparken med turområde rundt, og hestesenter, ett fastlandet, med sol/bading/tennis m.m på sommeren, og ski på vinteren, kanskje vi skal skal legge is på hele fastland, med belysning, slik at man kan stå der på skøyter? Hovdetoppen med restaurant osv, en rehabilitert stadion, med idrettsbarnehage og idrettssfo bl.a., disse kan jo igjen bruke både fastland, hovdebakken, tennishallen, ridesenteret, m.m.... Spørsmålet her er faktisk om det politiske miljøet og administrasjonen vil se muligheter, og ikke begrensninger.....»

Kommentarer til denne saken