Slik blir Houggården

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Dette er tegningene til gården som skal reises på branntomta Trondheimsveien 3 i Gjøvik sentrum.

DEL

Natt til 8. juli 2004 ble den rundt 100 år gamle trebygningen totalskadet i brann. Navnet Houggården kommer av at rektor ved Gjøvik skole, Adolf Houg, bodde i bygningen i mange år sammen med sin familie.

Det er tre medeiere i byggeprosjektet, som kanskje starter rundt 1. november. Tidspunktet er avhengig av hvor mange leiligheter som blir forhåndssolgt. Entreprenørselskapet Syljuåsen er både medeier og utbygger, Hveem invest og MMC eiendom er medeiere.
– Rundt halvparten av leilighetene må være solgt før vi setter i gang, slår Arnt Hagen i Syljuåsen fast.

Eirik Hveem i Hveem invest kan fortelle at gården blant annet vil inneholde 15 leiligheter, og 16 parkeringsplasser i et garasjeanlegg i kjelleren. Størrelsen på leilighetene, prospektene blir om kort tid lagt ut for salg, blir fra 64,5 kvadratmeter til 165 kvadratmeter. Prisen blir fra 1,9 millioner til 5 millioner kroner.
– Det er blitt bygget en del små leiligheter i Gjøvik de siste årene, så vi ønsker å kunne tilby markedet relativt store sentrumsleiligheter. Toppleilighetene har også en hemsløsning. Alle leilighetene har dessuten en til tre terrasse-/uteplassmuligheter, informerer Eirik Hveem.Ifølge ham blir leilighetene av høy standard.

Foruten 15 leiligheter, vil den nye bygården i Trondheimsveien bestå av et næringsareal på 400 kvadratmeter. Hvilke leietakere som kan være aktuelle her har ikke Arnt Hagen (Syljuåsen), Eirik Hveem (Hveem invest) og Kai Mikalsen (MMC eiendom) tatt helt stilling til.

Mer om saken

Artikkeltags