«Skrekkens gård» brant ned

Artikkelen er over 6 år gammel

Se flere videoer og bilder

DEL

Brannen på Vollheim gård ble meldt rett før klokka 08 søndag.

Hovedhuset var fullstendig overtent da mannskapet ankom.

Det regnet på stedet, så det var ingen fare for at andre bygninger skulle ta fyr.

Ubebeoelig i lengre tid

Huset har vært ubeboelig i lengre tid, blant annet med skader på taket, sier brannsjef Bjørn Runar Eriksen til OAs reporter på stedet.

Eriksen vil ikke spekulere i brannårsak. Det meldes at det var tordenvær i området søndag morgen.

Ordfører Terje Odden kjørte fordi brannstedet tidlig søndag morgen.

- Da hadde en motorsyklist nettopp varslet brannvesenet.

Odden fortalte om ferske bilspor i gresset som tydet på at noen nylig hadde vært på stedet.

- Jeg bor bare en kilometer unna, og har stadig observert at folk har tatt seg inn på gården, sa Odden.

Funnet drept

Stedet fikk tilnavnet "Skrekkens gård" etter at Ragnar B. Abrahamsen (35) funnet skutt og drept på låven. Under etterforskningen av dette drapet, bare få dager senere, dukket det opp nok et lik på gården. Jan Petter Aarstad (41) ble funnet i en brønn, under en vaskemaskin.

Eier av Vollheim gård er Bjørn Vollheim. På tross av det lite hyggelige stempelet på gården, har han sagt til OA at han har ønsket å beholde gården,som arv til barna. Etter hva OA erfarer er gården ikke forsikret.

Anket

I Gjøvik tingrett ble alle de fem tiltalte kjent skyldig etter tiltalen. Det ble også avsagt forvaringsdommer. Dommene ble imidlertid anket, og kom til behandling i Eidsivating lagmannsrett.

Her ble Ronny Kjeldsen frikjent for overlagt drap og kunne spasere ut av Hamar tinghus som en fri mann med sigar i hånda.

Så ble juryens kjennelse i forhold til de fire andre satt til side, og de måtte gå en ny runde i lagmannsretten.

Ny frikjennelse

I ankerunden ble det nok en frikjennelse i forhold til drapstiltalen. Knut Keiko Rønningen Kaasastul ble frifunnet for medvirkning til overlagt drap på Ragnar Bjertnæs Abrahamsen, og dommen på tre års fengsel fra den første lagmannsrett-runden ble stående.

Kjent skyldig

De tre andre ble kjent skyldig etter tiltalen. Ole Kristian Bjørnsen ble dømt til 19 års fengsel, Knut Arne Thorstensen til 21 års fengsel og Berit Thorstensen til 21 års fengsel.

Søskenparet ble dømt for overlagt drap på både Aarstad og Abrahamsen, mens Bjørnsen ble dømt for overlagt drap på Abrahamsen samt to grove ran under særdeles skjerpende omstendigheter.

Artikkeltags