Hvem ødela barnehagens turbuss?

Hærverk: Eventyråsen barnehages turbuss måtte hentes av redningsbil etter omfattende hærverk i helga.

Hærverk: Eventyråsen barnehages turbuss måtte hentes av redningsbil etter omfattende hærverk i helga. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av 1. mai-helga har noen begått omfattende hærverk på Eventyråsen barnehages turbuss.

DEL

Styrer Vigdis Engen Holmstad forteller at bussen har fått hard medfart.

– Det er laget riper og tegnet rundt hele bussen. Vinduer er skrapet opp, ryggekameraet er knust, speilene smadret, skiltet krøllet, støtfangeren løs. Det har blitt brukt en stige for å komme seg opp på taket, hvor takluken er ripet opp. Det har ikke lyktes å bryte seg inn i bilen, men døra var brutt opp så den sto med ei glippe. Hele bussen må renoveres, forteller barnehagestyreren.

– Skal ikke gå ut over barna

Ekstra surt er det at hærverket skjedde nå foran fine vårdager hvor bussen var planlagt i hyppig turbruk for barna.

– Vi skal blant annet på tur i morgen, torsdag. Og tirsdag igjen. Vi må bare få det til på et vis, for det skal i alle fall ikke få gå ut over barna dette her, understreker Holmstad.

Kollektivtilbudet i Skreien er ikke spesielt hyppig, så det var stor glede da Eventyråsen barnehage kunne kjøpe inn sin helt egen turbuss i 2014.

– Da hadde vi spart siden 2008, forteller Holmstad.

Sirener og blålys

Hærverket er politianmeldt. Uniformert politi kom på åstedsundersøkelse tirsdag. Det var nok spennende for de små, som både fikk høre sirene og se blålys, selv om anledningen for besøket ikke var så hyggelig.

– Antakelig har dette skjedd etter lørdag kveld i 18-tida. Da parkerte jeg selv på parkeringsplassen her, og tenkte ikke over at det var noe som så feil ut med bussen, selv om jeg ikke så veldig nøye etter. Politiet har snakket med noen naboer og sier de tror det er mulig å finne ut av dette, sier Holmstad.

Forsikring

Bussen skulle egentlig på EU-kontroll tirsdag. I stedet måtte den hentes av redningsbil.

– Vi har forsikring som dekker noe leiebil, men dette koster oss jo i alle fall en egenandel. Vi håper at det ikke går altfor lenge før barnehagen får turbussen tilbake, sier Vigdis Engen Holmstad etter det harmelige hærverket.

Tips i saken kan meldes politiet i Innlandet på 02800.

Artikkeltags