Gå til sidens hovedinnhold

Dette er de vanligste navnene på årets skolestartere

Artikkelen er over 3 år gammel

Sjansen er stor for at minst en i klassen heter Nora og at det er en Lucas der også.

Nora og Lucas topper statistikken over de mest populære navnene i 2012 og denne høsten skal de starte på skolen. Dette viser navneoversikten fra Statistisk sentralbyrå. Det er i overkant av 60.000 barn i Norge som har sin første skoledag mandag.

Emma ligger på andreplass over de mest populære jentenavnene på årets skolestartere. Sofie er nummer tre og Linnea er nummer fire. Ingrid, Sara, Emilie, Sofia, Leah og Ida følger på de neste plassene.

Nora holder stand

På guttesiden er Mathias nummer to og William nummer tre. De neste plassene har Emil, Alexander, Jonas, Oskar, Magnus, Markus og Oliver.

2012 var første året Nora var det mest populære jentenavnet. Den tok over tronen etter at Emma hadde vært mest populært siden 2009. Nora holdt posisjonen også året etter, før Emma igjen tok over førsteplassen i 2014.

Lucas siden 2008

Sjansen er også veldig stor for at det allerede går en del gutter som heter Lucas på skolen til minstemann. Det er også det mest populære navnet blant årets gutter på andretrinn, tredjetrinn, fjerdetrinn og så videre. Vi skal faktisk tilbake til 2007 før det er et annet navn på topp, nemlig Mathias. Lucas var da på tredjeplass.Kommentarer til denne saken