Gå til sidens hovedinnhold

Skole brant ned

Artikkelen er over 11 år gammel

Hovedbygget til gamle Smitborg skole på Skreia brant ned i natt

Brannvakta på Gjøvik fikk melding om brannen 04.11, og en snau halvtime senere var det konstatert at bygget sto i full fyr.

Det er mellombygget, altså hovedbygget, på den gamle nedlagte skolen som har tatt fyr. Dette er den eldste delen av Smitborg skole.

Full utrykning

Det var i natt full utrykning til stedet, og brannmannskaper fra både Østre Toten og Gjøvik deltok i slukningsarbeidet. Det var imidlertid ingenting mannskapene kunne gjøre med hovedbygget.

- Brannskiller gjorde jobben, slik at brannen ikke spredte seg til nærliggende bygg, informerer Arve Heimdal, hos brannvakta på Gjøvik.

Lang etterslokning

Siste brannmannskaper returnerte ikke før like før 09.00 mandag morgen, da det var en del arbeid med etterslokking på stedet.

Bygget er under ombygning til annet formål, opplyser politiet. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

Leiligheter

Bratlie og Rogne Eiendom AS eier Smitborg skole, og hadde planer om å totalrenovere bygget og gjøre den om til 17 leiligheter. Eiendomsutviklerne uttalte til OA i sommer at første del av arbeidet skulle starte allerede denne sommeren. Byggherrene skulle først starte arbeidet i Midtfløyen, der skoleadministrasjonen holdt til.