May Britt fra Snertingdal er en av årets beste skogstudenter

STIPEND: May Britt Haugenmottok prisen av landbruksminister Jon Georg Dale. Foto Roar Ree Kirkevold, Magasinet Skog

STIPEND: May Britt Haugenmottok prisen av landbruksminister Jon Georg Dale. Foto Roar Ree Kirkevold, Magasinet Skog

Artikkelen er over 3 år gammel

May Britt Haugen fra Snertingdal mottok nylig 50.000 kroner i stipend som en av årets beste skogstudenter ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet.

DEL

Etter studiene har snertingdalsjenta vært ansatt som skogbrukssjef i Rendalen og daglig leder i Rendalen kommuneskoger – noe hun trives godt med.

Landbruksminister Jon Georg Dale stod for utdeling og flotte ord til studentene. Begivenheten fant sted i Landbruks- og Matdepartementet torsdag 16. november.

- Masterstipendene er et viktig bidrag i å rekruttere studenter til skogfagstudiene, og dermed sikre riktig og kvalitetsmessig god kompetanse som næringen har behov for i åra som kommer. Skognæringa er ei næring med mange muligheter og vil spille en avgjørende rolle i «Det grønne skiftet», sa Jon Georg Dale i sin tale til studentene.

Bak utdelingen står foreningen Velg Skog som består av virksomheter og aktører fra skognæringen, med formål å øke rekrutteringen til næringen. I år delte Velg Skog ut til sammen kr 450.000 kroner, hvorav et masterstipend på kr 50.000 til hver av de åtte beste på kullet (den beste halvparten).

I tillegg mottok studenten med den beste masteroppgaven et stipend på ytterligere kr 50.000.  Dette gikk i år til Ida Aarø fra Molde, som i sin masteroppgave undersøkte og beskrev liggende døde trestammer sin betydning for karbonlagring i skog.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken