Rennet startet med 15 deltakere i 2014. I fjor var de 400

For femte gang starter skirennet Rjupesleppet på toppen av Valdresflye. Foto: Privat

For femte gang starter skirennet Rjupesleppet på toppen av Valdresflye. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Det ligger an til at deltakerantallet skal bli like stort i år, sier Terje Steinsrud i arrangementskomiteen for det uhøgtidlige skirennet Rjupesleppet. For ordens skyld: I Valdres er det fortsatt mange som bruker ordet rjupe om rype.

 – Vi merker at spesielt lokale skiglade kvinner ser an været og bestiller gjerne først den siste uka. Rennet går lørdag.

– Vi har i år hatt en flott vinter med masse snø. Vi håper å kunne frakte opp rjupene til de ulike startpunktene med buss. Den lengste etappen, Fjellrjupa 23 kilometer, går fra toppen av Valdresflya. Lirjupa på 13 kilometer starter i år ved Bygdin Fjellhotell. Så har vi Rjupa som er et lavterskeltilbud som starter ved Garli 3–4 kilometer. Det er ingen tidtaking, bare en nydelig tur i fantastisk natur og masse moro for kvinner i alle alder og kondisjonsnivå, sier Steinsrud. 

Nytt av året er at løypetraseen er lagt om litt. I stedet for å kjøre ned alpinbakken tar løypa av på toppen av 3-seteren og følger grønn 1 (lett løype), over den nye skibrua ned Grønebakkin og med målgang og stor afterski på Bergojordet bak Bergo Hotel.                 

Beitostølen Barcraft som står for «Rjupefesten» lover et skikkelig party med DJ og trubadurer som underholder. Det vil også legges opp til felles rjupemiddag fredag og lørdag på Cafeen på Beitostølen.

– Vi har i år fått mange fine uttrekkspremier. I tillegg er vi glade for at hele næringen på Beitostølen ønsker å bidra med gavepremier, sier Steinsrud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken