Gå til sidens hovedinnhold

Her er skisesongen i gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Et lag nysnø på breene i Jotunheimen er det som skal til for starte skisesongen i september.

– Vi fikk et åpent værvindu i helga, forteller en entusiastisk Magne Grihamar etter å ha sust ned Koldedalsbreen i Jotunheimen på ski 30. september. Sammen med Stina Bergsland og Glenn Roar Berge tok de seg opp de 6–700 høgdemeterne opp til toppen av Koldedalsbreen på randonee-utstyr og fikk høstens første skikkelige skiopplevelse på kjøpet.

– En fantastisk tur, beskriver Grihamar, som tar denne turen årlig, gjerne både vår og høst. 30. september er på ingen måte rekordtidlig. På den andre siden hadde han siste turen her 10. juni. Så abstinensen varte ikke så lenge.

Denne breen ligger innenfor rekkevidden av en liten dagstur. Det går fra Fv53 Tyin-Årdal og inn til Tyinholmen. Derfra går det en anleggsveg inn til Koldedalen, som igjen er utgangspunkt for mange flotte turer.

Koldedalsbreen strekker seg fra rundt 1200 og opp til 1800 meter over havet, og regnes som en trygg opplevelse for fjellvante skiløpere. Derfor har denne turen blitt populær blant randonee-kjørerne i Vang og andre deler av Valdres.

– Det er mye som skal klaffe. Det må være snø på breen, og vegen inn fra Tyinholmen må være farbar. Og det må være brukbart vær. Det er dumt å bli stående værfast der inne på grunn av uvær, sier Grihamar. Mobildekningen kan være så som så inne i fjellheimen.

Kommentarer til denne saken