Nå starter gravingen i Jernbaneparken

Ny kiosk ligger i tredje og siste byggetrinn i Jernbaneparken, og skal etter planen utføres neste år.

Ny kiosk ligger i tredje og siste byggetrinn i Jernbaneparken, og skal etter planen utføres neste år.

Av
DEL

Planen var at byggetrinn to i Jernbaneparken skulle koste 13,25 millioner kroner og stå ferdig til frosten kommer i høst. Men det går som kjent ikke alltid etter planen.

For gravebransjen i distriktet har travle dager, og kun to anbud kom inn på arbeidet. Begge var vesentlig dyrere enn rammen.

Anbudet gikk til Paul Berg AS, og kontrakten har en verdi på cirka 18 millioner kroner. Gravemaskinene skal etter den nye planen ankomme Jernbaneparken neste uke, og utvidelsen av anlegget skal være ferdig til Sankthansfeiringen neste sommer.

Rullepark og lekeplasser

Da skal Jernbaneparken blant annet ha fått en cirka 300 kvadratmeter stor rullepark i tilknytning til skateanlegget, utformet spesielt med tanke på yngre skatere, triksesykler og scootere.

I området fra skateanlegget bort til Rundkiosken, sånn omtrentlig, skal det i tillegg bli to nye lekeområder, sittegrupperinger og oppgradert beplantning. Fontenen Gjøvikpiken skal flyttes, og det blir bedre stier på kryss og tvers gjennom parken.

Rundkiosken i siste byggetrinn

Etter dette gjenstår tredje og siste trinn av utviklingen av Jernbaneparken, der den nåværende Rundkiosken skal rives og erstattes med et nytt bygg, hvor det tenkes både offentlige toaletter og uteservering. Dette arbeidet skal etter planen også utføres i 2018 ...

Artikkeltags