Det var ikke savnede som ble sett på Hønefoss

Savnet: Stig Ingar Evje forsvant fra Natrudstilen 3. mai.

Savnet: Stig Ingar Evje forsvant fra Natrudstilen 3. mai.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det var ikke savnede Stig Ingar Evje som ble observert på Hønefoss i midten av mai.

DEL

Dette opplyses i Facebook-gruppen «Hjelp oss å finne Stig Ingar Evje», og bekreftes av politiet overfor GD.

Onsdag den 3. mai klokka 05.45 forsvant Evje fra hytta si ved Natrudstilen ved Sjusjøen i Ringsaker kommune. Siden har det vært gjennomført omfattende leteaksjoner, uten nye spor etter savnede. For litt over en uke siden fikk politiet flere tips om at en mann som lignet beskrivelsen av savnede, var observert i Hønefoss sentrum. Men det var altså likevel ikke savnede.

Savnet siden 3. mai

Evje har vært meldt savnet over tre uker etter at han forlot hytta på Sjusjøen 3. mai. Inntil nylig fulgte politiet opp interessante tips om at flere hadde observert han i Hønefoss. Disse observasjonene viste seg på å bygge på en mann som lignet på den savnede Stig Ingar Evje.

Da Evje forsvant var han ikledd mørkgrå vindstopper-jakke, svart friluftsbukse og fjellsko/vintersko. Evje er 170 centimeter høy, og kan ha en del mer skjeggvekst enn det som er vist på de publiserte bildene av ham.

«I samråd med familien går vi ut med mer opplysninger om savnede, Stig Ingar Evje. Han har militærbakgrunn og er vant til å bevege seg i terrenget og oppholde seg utendørs over lengre tidsrom. Vi, og familien, kan derfor ikke utelukke at Stig Ingar kan være i en forvirret sinnstilstand hvor han ikke kan gjøre rede for seg eller opptrer rasjonelt», har politiet tidligere opplyst om saken.

Avhengig av tips

«Politiet etterforsker fortsatt saken, og selv om de har mottatt tips, så har ingen av disse bidratt til nærmere forklaring på hva som har skjedd eller funn. Av den grunn gjennomfører de ikke flere organiserte søk nå. Slik er det dessverre i alle saker der det ikke er konkrete spor å følge – på et tidspunkt må Politi og Hovedredningssentralen sette en strek for et organisert søk», skriver hjelpegruppa på Facebook, og opplyser at det er gjennomført søk også etter de frivillige søkene ble avsluttet 14. mai.

Tips i saken kan meldes politiet på 02800.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken