125 klassiske Triumph-biler av typen TR er i ferd med å erobre Norge.

Mange merket seg kanskje at det var usedvanlig mange små, engelske sportsbiler av god gammel årgang lange veiene i Vestoppland torsdag ettermiddag. Her er forklaringen.

Weekendsamling

Hvert år samles entusiastiske bileiere fra hele Europa med sine Triumph TR-biler, til en felles weekendsamling med rundtur i ulike europeiske land.

– I år skal vi i Norge for første gang være vertskap for dette store arrangementet, noe vi gleder oss veldig til, sier pressetalsmann Bjarne Refsnes i den norske Triumph-komiteen.

– Tre års markedsføring har gitt oss 125 påmeldte biler fra Tyskland, England, Sveits, Østerrike, Belgia, Nederland, Danmark, Sverige og Norge. Vi har til og til og med en deltaker fra New Zealand. Nå legger de ut på sin Viking Tour.

Kick-off

Fredag morgen rullet caravanen ut fra Beitostølen, der gjengen hadde sitt kick-off torsdag kveld. Der fikk de testet sine ferdigheter i Olabilbanen, og fikk rikelig tid til å kikke på hverandres biler.

Geiranger og Trollstigen

Fra Beitostølen går turen videre over Valdresflya, til Lom og videre over Grotli til Geiranger og Union hotell. Lørdag venter Trollstigen, og så går ferden langs gamle Strynefjellveien, over fjellet ned til Stryn, Loen og Gaularfjell, ned til Balestrand og Kviknes hotell.

– Etter en runde over Vikafjell til Stalheimskleivene og derfra over den nye Hardangerbrua til Lofthus og Ullensvang hotell, med flott beliggenhet i strandkanten av Hardangerfjorden og med utsikt til Folgefonna, og noen flere opplevelser, returnerer vi til Oslo via Låtefoss, gamle Rølldalsveien og gamle Haukelifjell vei til Haukeliseter, der arrangementet avsluttes, sier Refsnes.