I dag skjer en varslet ulykke på Rv. 4 ved Reinsvoll

I ettermiddag vil det skje en varslet ulykke på Riksveg 4, ved krysset mot Reinsvoll og Fylkesveg 246, som en øvelse i forbindelse med kursing av fagledere i nødetatene. Her fra en av fjorårets øvelser samme sted.

I ettermiddag vil det skje en varslet ulykke på Riksveg 4, ved krysset mot Reinsvoll og Fylkesveg 246, som en øvelse i forbindelse med kursing av fagledere i nødetatene. Her fra en av fjorårets øvelser samme sted. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sivilforsvaret varsler om to planlagte dramatiske hendelser i dag.

DEL

Om du torsdag formiddag skulle undres over dramatiske scener og samling av blålysetater ved Felleskjøpet på Lena, så er det nettopp scener det er.

Øvelsen er en del av Sivilforsvarets kurstilbud om samvirke på skadested. Kurset tilbys beredskapsetatene politi, brannvesen og helsevesen, pluss øvrige offentlige og frivillige organisasjoner som tilbyr tjenester og er en del av redningstjenesten i Norge.

Scenen som er satt på Felleskjøpet i dag, handler om at det skal ha vært en støvgasseksplosjon i siloen, mens ei skoleklasse var på besøk, opplyser sivilforsvarsadjutant/undervisningsleder Svend Åge Holte ved Sivilforsvaret på Starum.

Riksveg 4 blir sperret

Konsekvensene av «eksplosjonen» på Felleskjøpet er store, og kursdeltakerne vil få gode muligheter til å sette teori ut i presset praksis, både innenfor områder som kommunikasjon, samband, operativ ledelse, medietrening, emosjonell oppfølging og HMS på skadested.

Øvelsen på Lena er ikke den eneste «katastrofen» som Sivilforsvaret regisserer i dag. I ettermiddag vil det oppstå et hardt sammenstøt med mange involverte på Reinsvoll, der Fylkesveg 246 møter Riksveg 4. Her kommer riksveien til å bli stengt mens øvelsen pågår.

Artikkeltags