En mann opprinnelig hjemmehørende i Buskerud har vært på trusejakt i 20 år, og er domfelt for bedrageri og seksuell trakassering mot kvinner flere ganger. Vedkommende utgir seg for å være en ung jente og har sendt personlige meldinger til kvinner og barn helt ned i 8-årsalderen i håp om å få kjøpe undertøyet deres.

Urbane Totningers Ida Marie Ringerud er en av mange som har blitt kontaktet av «Trusemannen». Hun anmeldte ham for et par år tilbake. Også eiendomsmegler Line Jorung hadde en ubehagelig opplevelse med mannen etter å ha medvirket i et TV-program i fjor. 

Tok bilde av jente

Og mannen er fortsatt aktiv. For et par måneder siden utga trolig vedkommende seg for å være en navngitt sanger, i slibrig kontakt mot andre kvinner. Nylig opplevde en ung jente på Romerike å bli tatt bilde av i skjul, og at bildet som er tatt av henne i det skjulte, er sendt videre til andre.

 Fikk slibrige meldinger etter TV-opptreden: - Brukte du G-streng

Etterforskes i nær 30 nye saker

Politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Jon Ivar Johansen, forteller til Romerikes Blad at «Trusemannen» etterforskes i nærmere 30 nye saker.

– 12. oktober ble det sendt en innstilling for tiltale til statsadvokaten. Den inneholder i overkant av 20 tiltalepunkter. Siden 12. oktober har vi fått inn ytterligere tre anmeldelser, sier politiadvokat Johansen til RB.

Avisen har vært i kontakt med mannens forsvarer, som ikke ønsker å kommentere sakene.

I tidligere dommer har det også kommet fram at «Trusemannen» er psykisk syk og har nedsatt evne til en realistisk vurdering av sitt forhold til andre mennesker.