Se Kevin ta seg et bad i 17 kalde

Kaldt og vått: Kevin Berntsen tok turen fra 17 kalde i lufta og ned i vann som var cirka 18 grader varmere under S?ndre Land ungdomsskoles markering av at de har drevet med fysak i ti ?r. 	Foto: Karine T. Gj?lberg

Kaldt og vått: Kevin Berntsen tok turen fra 17 kalde i lufta og ned i vann som var cirka 18 grader varmere under S?ndre Land ungdomsskoles markering av at de har drevet med fysak i ti ?r. Foto: Karine T. Gj?lberg

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Jeg grua meg skikkelig og det var faktisk mye verre enn jeg trodde, sier Kevin Berntsen.

Han dukket under med hele seg i et kvadratmeter stort råk til stor jubel fra alle som sto på kanten.

Anledningen var Søndre Land ungdomsskoles markering av de i ti år har drevet med daglig fysak for elever og lærere.

Det er ikke noe som kommer av seg selv, det handler om en kollektiv tankegang om at det er viktig med fysisk aktivitet for alle – og spesielt ungdommer mellom 13 og 16 år.

– Jeg tror ikke dette kan innføres ved alle skoler. Denne modellen kan ikke komme ovenfra, den må være innarbeidet hos alle, sier Marianne Aasen (Ap).

Hun er leder av Utdanningskomiteen på Stortinget og besøkte Søndre Land ungdomsskole sammen med komitémedlem Stine Renate Håheim (Ap) i anledning tiårsjubileet forleden.

Det er kjempebra med aktivitet og et eksempel til etterfølgelse, sier Håheim.

– Det er flott at de får det til lokalt på egen premisser, sier Aasen.

Hun var nede og så på isbaderne i Randsfjorden som trosset 17 kalde grader i lufta, men lot seg ikke friste av badevannet, slik Kevin Berntsen gjorde.

Artikkeltags