Sanner: – NCE tenker nytt og spennende

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) hilser på Ottar Henriksen og ordøfrer Leif Waarum. Foto: Espen Amundrud Solhaug

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) hilser på Ottar Henriksen og ordøfrer Leif Waarum. Foto: Espen Amundrud Solhaug

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) besøkte både NCE Raufoss og Høgskolen i Gjøvik fredag. Han fikk høre hvordan industrimiljøet arbeider for å oppnå målet om å bli Global Centre of Expertise (GCE).

– Dette er et industriområde som har levd med omstilling i 120 år, sa Ottar Henriksen som er prosjektdirektør i Sintef Raufoss Manufacturing og styreleder i NHO Innlandet.

Sammen med ordfører Leif Waarum (Ap) og Geir Ringen i Sintef ga han Sanner et innblikk i næringsklyngen på Raufoss og prosjekter som skal øke produktivitet, innovasjon og lønnsomhet. Statsråden var fornøyd med det han fikk høre.

– NCE Raufoss er et veldig internasjonalt og kompetent miljø som jeg har fulgt i mange år. De sitter med en viktig nøkkel for at konkurranseutsatte bedrifter skal bedre lønnsomhet og produktivitet, påpekte Jan Tore Sanner.

Han var naturlig nok også opptatt av hvordan NCE kan bidra i offentlig sektor.

– De tenker nytt og veldig spennende. Det handler om å bygge ned barrierer. Det er åpenbart at NCE har mye å bidra med, sa Sanner.

– Man kan for eksempel tenke seg Innlandet som pilot for offentlig samarbeid, nevnte Ottar Henriksen.

Sanner besøkte også Høgskolen i Gjøvik i går. Der hadde han blant annet møte med fylkesmann Kristin Hille Valla om kommunereformen, og representanter fra høgskolen.

Artikkeltags