Rune Meier og 47 andre vil bli direktør

SØKER: Rune Meier fra Gran er en av dem som kunne tenke seg å lede Politiets fellestjenester inn i framtiden. Men han må kjempe mot 47 andre søkere.

SØKER: Rune Meier fra Gran er en av dem som kunne tenke seg å lede Politiets fellestjenester inn i framtiden. Men han må kjempe mot 47 andre søkere. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Se den komplette søkerlista her.

DEL

48 personer har søkt stillingen som direktør for politiets fellestjenester, tidligere PDMT. Den profilerte politikeren Rune Meier fra Gran er blant dem.

Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) på Majorstua i Oslo og i Mohagen på Jaren er nå delt inn i to områder, IKT og fellestjenester.

Direktørstillingen for fellestjenestene ble utlyst med søknadsfrist 11. februar. Tjenestested skal være både på Majorstua og Mohagen, ifølge utlysingsteksten. Og ifølge Politiforum har det meldt seg hele 48 søkere til den attraktive jobben – 12 kvinner og 36 menn.

Unntatt offentlighet

Gamle PDMT blir formelt delt i to fra 1. mars, i en IKT-del og fellestjenestene. Begge de to direktørstillingene har vært utlyst, og med lønn på drøyt én million kroner.

Fellestjenestene skal være en profesjonell leverandør av materiell, samband og fellestjenester til politietaten, og bidra til en god utvikling av norsk politi. Enheten består av om lag 140 ansatte med arbeidssted i Oslo og på Jaren, blir det understreket fra Politidirektoratets side.

Men ansettelsesprosessen kan komme til å foregå i det skjulte siden hele 13 av de 48 søkerne har fått navnene sine unntatt fra offentlighet.

Ville ikke på søkerlista

Men en av dem som står på søkerlista er Rune Meier (44) fra Gran, til daglig product & development director i lønningsselskapet Aditro, naboen til PDMT i Mohagen. Meier er en profilert Høyre-politiker, tidligere varaordfører og nåværende gruppeleder i kommunestyret. På bloggen sin kaller han seg selv «Høyres stemme på Hadeland».

Meier sier til Oppland Arbeiderblad at han ikke ønsket å få offentliggjort navnet sitt, men at han ikke fylte kriteriene for å slippe unna.

– Jeg tror den typen stillinger ikke er tjent med at listene er offentlige. Se for eksempel på Høyesterett som ikke får søkere. Mange som har en grei jobb fra før av, tenker seg om hvis de vet at navnet skal offentliggjøres. Jeg hadde satt pris på at det gjaldt meg også, sier Rune Meier.

Spennende jobb

Meier understreker at han ikke har store ambisjoner om å få jobben og at han trives godt i Aditro.

– Jeg søkte fordi det er en spennende jobb i Gran. Det er en tjeneste som har godt ord på seg, mener Rune Meier.

I tillegg til Meier har også prosjektleder Svein Kristian Evenstad (57) fra Lunner søkt direktørstillingen i Politiets fellestjenester. Ingen andre med adresse i Oppland figurerer på søkerlista.

37 personer har søkt på stillingen som direktør for Politiets IKT-tjenester, skriver Politiforum. Ingen av de 37 – 34 menn og tre kvinner – har adresse i Oppland.

Dette er en sjefsstilling som er lokalisert til Oslo.

Disse har søkt:

Jafar Zareen (Trondheim), Anders Larsson (Oslo), Glenn Agung Hole (Drammen), Thorbjørn Gaarder (Oslo), Christian Hagen (Østerås), Eirik Gundersen (Sofiemyr), Ali Güvercin (Nøtterøy), Doncho Donchev (Oslo), Tommy Lund (Jessheim), Toril Lysaker (Fetsund), Øyvind Hansen (Oslo), Stein Edvard Skogli (Nesoddtangen), Øyvind Schultz (Oslo), Torbjørn Pettersen (Fredrikstad), Morten Edland (Langhus), Marita Helen Pettersen (Oslo), Jenny Nornes (Oslo), Nils Dugstad (Ås), Cato Løkken (Hamar), Rune Meier (Gran), Mathias Modig (Oslo), Bjarne Nermo (Jessheim), Sven Erik Thorstensen (Fetsund), Espen Christiansen (Oslo), Mansour Rashidi (Oslo), Gry Thu (Oslo), Katharina Nagy (Oslo), Bente Arnesen (Oslo), Svein Kristian Evenstad (Lunner), John Vonli (Gøteborg), Marianne Thorsrud Haupberg (Oslo), Kari Tvete Solvang (Skedsmokorset), Christian Tollefsen (Oslo), Carl-Sverre Moltzau (Drøbak), Nadin Haugerud (Oslo), Sverre Svensen (Rasta), Helge Lindalen (Oslo), Astrid Auran Nesbø (Bærums verk).

Sju personer er untatt offentlighet. Flere personer har også trukket seg.

Artikkeltags