Rullefest i Gjøvik

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Se video!

DEL

Spennvidden i både alder og «kjøretøy» var stor da Gjøvik Frivilligsentral sendte små og store på rullefest gjennom Gjøvik i går.

For tredje år på rad ble så vel barn, voksne og eldre samlet foran Gjøvik Fjellhall før kursen ble satt mot Gjøvik gård. Der ventet underholdning, dans og moro.

– Jeg håper denne tradisjonen vil holde seg i mange år framover. Gjøvik er fra før sykkelbyen. Med egen rullatorproduksjon skulle det bare mangle om vi ikke skal kalle oss rullatorbyen også, sa ordfører Bjørn Iddberg entusiastisk, og klippet snoren for årets rullefest.

Ut på tur

– Det er en viktig oppgave for oss å få både små og store til å komme seg ut. Det er mange som ikke får nok mosjon og vi håper dette kan bidra til inspirasjon, sier daglig leder i Gjøvik Frivilligsentral, Bjørn Rognstad.

Sammen med Toril Singstad Pålshaugen og Monica Skjellerud hadde han og sentralen invitert barn fra barnehagene Hunnshovde, Gjøvik, Kråkjordet og Båthavna, samt beboere ved Haugtun omsorgssenter, Furubakken og hjemmeboende, til rullefesten. Fra Gjøvik videregående skole møtte 25 elever fra helsefagarbeiderlinja og stilte opp som ledsagere og hjelpere, sammen med elever fra voksenopplæringa.

Første gang

– Dette er første gang jeg deltar. Jeg kom til Haugtun for noen måneder siden. Et flott tiltak, mente Kåre Furuly. Biri-mannen var en av flere Haugtun-beboere som tydelig satte pris på tiltaket i det varme og fine forsommerværet. Han ble, sammen med Gunvor Østenseth, kyndig hjulpet ned mot Gjøvik gård av elever fra helsefagarbeiderlina, som alle stilte i gule T-skjorter med påskriften «livsglede for eldre».

Musikk i front

Underveis gjennom Storgata ble toget underholdt av byens seniordansere. Blåveisene Gjøvik Veterankorps spilte opp utenfor Fjellhallen og førte an i toget gjennom byen med superveteran Svein Enger i front.

Og vel framme på Gjøvik gård underholdt blant andre tante Monica, barnehagebarna stemte i med sang og 170 karbonadesmørbrød og annet godt ble fortært. Rundt 300 store og små deltok i arrangementet.

Artikkeltags