Kvinner og barn mest skadeutsatt på påskefjellet skjærtorsdag

VÆR OBS: Spesielt snøskredfare trekkes frem av Røde Kors hjelpekorps som en utfordring på påskefjellet. Mange faktorer kan avgjøre om noe alvorlig vil oppstå, så sjekk varsom.no og vurder terrenget før du legger ut på tur, oppfordrer de.

VÆR OBS: Spesielt snøskredfare trekkes frem av Røde Kors hjelpekorps som en utfordring på påskefjellet. Mange faktorer kan avgjøre om noe alvorlig vil oppstå, så sjekk varsom.no og vurder terrenget før du legger ut på tur, oppfordrer de. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vakthavende hos Oppland Røde Kors Hjelpekorps, Daniel Evensen Lien, forteller om en travel dag hvor beinbrudd i skianleggene har dominert.

DEL

Det har ikke vært de alvorligste skadesituasjonene Røde Kors sine hjelpekorps har måttet bistå med skjærtorsdag, men noen aksjoner har det blitt. Alt i alt har vakthavende, Daniel Evensen Lien, registrert 19 skader og ti henteoppdrag i Oppland totalt sett.

– Vi har fått rapportert mange beinbrudd i dag – spesielt i skianleggene. Mange barn som har falt og slått seg, og kvinner, så det har vært en del som har skjedd, forteller han.

– Vi er godt bemannet

Bare i Valdres, hvor de fleste fra våre nærområder utfarter, har det forekommet sju skader av ulikt omfang.

– Vi har ikke hatt noen store aksjoner, men flere såkalte henteoppdrag. Vi bistår med det vi kan, sier Evensen Lien, som har inntrykk av at påskekosen har inntatt fjellet for fullt.

– Det er mye folk i fjellet. Mange er ute og koser seg, og da oppstår det gjerne ulykker. Men bare i Valdres har vi sju lokale korps med 70 personer beredt. Så vi er godt bemannet, heldigvis.

En oppfordring til alle

Påsken er ofte tegn på at våren har kommet. Og det fører visse utfordringer med seg i fjellheimen.

– Det er stor skredfare nå. Jeg oppfordrer alle til å være forsiktige og at man vurderer terrenget før man drar ut, sier han og tilføyer:

– Gå inn på varsom.no. Det er mye som kan skje, hvert fall med tanke på snøskred, så les deg opp på situasjonen før du legger ut for dagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken