Ringsaker Blad: Kontrakten om bygging av trekonstruksjoner til Mjøstårnet er verdt 47 millioner kroner for Moelven Limtre.

– Det er helt klart en av våre største kontrakter noensinne, sier direktør Rune Abrahamsen, etter at det tirsdag ble kjent at Arthur og Anders Buchardt i AB Invest AS og entreprenøren HENT AS har inngått totalentreprisekontrakt for bygging av Mjøstårnet i Brumunddal. Samtidig har HENT AS altså signert kontrakt med Moelven Limtre AS. Bedriften i Moelv blir total-underentreprenør og skal levere limtre, kerto- og massivtrekonstruksjoner i tårnbygg og svømmehall i prosjektet.

Byggestart i april

Prosjektering er godt i gang og oppstart på byggeplass vil skje 1. april 2017, skriver Ringsaker Blad.

Prosjektet inneholder også et moderne svømme- og badeanlegg på om lag 4000 kvadratmeter. Det er tidligere kjent at kommunen skal leie anlegget til svømmeundervisning.

– Hovedkonstruksjonen er basert på limtre med dekkeelementer bestående av en kombinasjon mellom limtre og kerto, og fasader som elementer i tre. Dette er et svar på det «grønne skiftet» og et bevis på at tre er et materiale som kan utfordre tradisjonelle løsninger også i høyden samt muliggjøre klimariktig bygging bare man tenker offensivt nok. Vi vil vise hva som er mulig å få til i Innlandet, sier byggherre Arthur Buchardt.

18 etasjer og 80 meter

Mjøstårnet har et totalt omfang på rundt 15.000 kvadratmeter, strekker seg over 18 etasjer og inneholder blant annet leiligheter, hotell, kontorer, restaurant og  tilhørende fellesarealer. Total høyde er på over 80 meter.

27 av 32 leiligheter er solgt, hotelldelen er leid bort og de fleste av kontorarealene er leid bort, i følge Buchardt.

Totalt vil det koste en milliard å bygge Mjøstårnet, som er delt inn i fem byggetrinn.

Kontraktsum for HENT AS er verdt om lag 500 millioner kroner (eks. mva.).

For Moelven Limtre er kontrakten med HENT AS verdt 47 millioner kroner (eks. mva).

Sweco AS på Lillehammer utfører prosjekteringen av konstruksjonen for Moelven Limtre. Ringsaker Takelementer AS setter sammen treelementene for Moelven Limtre AS, opplyser Abrahamsen.

– Ikke for pyser

Buchardt beskriver arbeidet til Moelven Limtre som banebrytende.

– Dette er ikke noe for pyser. Det er et stort og komplisert bygg, men med Moelven Limtre på laget føler jeg en trygghet på at dette blir bra.