Ringsaker-politiet advarer mot åpenlyst sex-salg: - Aldri før har det vært så ille

PRESSEKONFERANSE: Fungerende lensmann Tor Strandvik og fungerende krimsjef Kathrine Palerud ved Ringsaker lensmannskontor.

PRESSEKONFERANSE: Fungerende lensmann Tor Strandvik og fungerende krimsjef Kathrine Palerud ved Ringsaker lensmannskontor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ringsaker-politiet hadde fredag pressekonferanse om åpenlys prostitusjon i Ringsaker kommune. Presset skal være aller størst i Moelv.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) BRUMUNDDAL: Fungerende lensmann i Ringsaker Tor Strandvik opplyser at aldri har det vært så ille med åpenlyst sexsalg i Moelv og Brumunddal, der kvinner fra Romania selger sex til lokale menn.

Fredag var det pressekonferanse ved lensmannskontoret i Ringsaker i Brumunddal.

Modøl fikk 15.000 kr i bot for sexkjøp

Sist onsdag ble en mann i 50-årene i Ringsaker tiltalt for å ha kjøpt sex fra en kvinne fra Romania. Han skal ha vedkjent boten.

De siste ukene har politiet fått utallige bekymringsmeldinger og klager fra publikum, handelsstanden og andre om at det drives et åpenlyst sexsalg: Midt på gata, ved butikker og i inngangen til kjøpesentra. Så åpenlyst at alle kan se hva det handler om, ifølge politiet.

Det er straffbart å kjøpe sex og det kan straffes med bøter, eller også fengselsstraff ved skjerpende omstendigheter. Det er ikke straffbart å selge sex.

Det er kvinner fra Romania i alderen 25–30 år som selger sex. Politiet understreker at det ikke er ulovlig å tigge, og at det bare er en liten andel som også selger sex.

Saken har også forgreininger til Lillehammer, der en mann nylig ble tatt på fersken og bøtelagt.

Les også: Prostitusjonskunde tatt på fersken av politiet – kan vente seg bot på 20.000

Mistenker organisert sexhandel

Politiet har mistanke om at sexhandelen kan være organisert og antar det kan være minst fem kvinner involvert. Men de har ikke kunnet påvise hallikvirksomhet, som er straffbart.

Politiet går nå offensivt ut og ber folk avstå fra å kjøpe sex. Blant annet skal pårørende satt spørsmål ved om eldre menn ikke blir utnyttet. Politiet har fått kjennskap til at kvinnene skal ha blitt påspandert mat og klær og gitt penger.

Bekymret for hvor åpenlyst det foregår

Politiet sier de er bekymret.

– Det er nytt at det skjer så utilslørt og åpenlyst, sier politiet, som har begynt å etterforske saken etter flere henvendelser fra publikum.

Kjøperne skal være eldre menn, men også mindreårige og skolegutter.

En tilleggsbekymring for politiet er at prostitusjon også er forbundet med annen kriminell virksomhet, som narkotikaomsetning.

Politiet opplever at folk i Ringsaker er veldig engasjert i saken og liker situasjonen dårlig. Politiet har også vært i kontakt med Utlendingsdirektoratet og med nabokommunene – Lillehammer og Hamar – om saken.

Politiet oppfordrer nå pårørende til eldre menn eller andre sårbare grupper, eller andre som vet noe om saken om å melde fra eller tipse om de har opplysninger.

Artikkeltags