Gå til sidens hovedinnhold

Åbborfritt mestermøte

Artikkelen er over 4 år gammel

Smak på ordene vitello tonnato, culotte av kalv, torsk med tomat vinaigrette og flambert omelette norvégienne. Høres det ikke godt ut?

Det synes i alle fall jeg. Hadde det ikke vært for dårlig tid, hadde vi også på riktig vis få smake på skoleelvenes fire retters gourmetmiddag på Raufoss torsdag. Men som vanlig måtte vi fyke videre ...

Men de som fikk boltre seg i delikatessene var fiskeriminister Per Sandberg, fylkesmann Sigurd Tremoen, ordfører Leif Waarum og andre inviterte gjester. Og selvsagt elevene selv da som gruppevis sto for tilberedning og servering.

Mestermøte

For dette var først og fremst et mestermøte blant kokker. Det vil si Duggulgruppa ved Raufoss ungdomsskole som i vinter vant NM i lunsj og uoffisiell verdensmesteren i kokkekunst, Charles Tjessem. NM-premien var nemlig 100.000 kroner og en dag med Tjessem.

Tjessem har vunnet mange priser for sine egenskaper på kjøkkenet, men Gull i Bocuse d'Or fra 2003 i Lyon henger trolig høyest at alle utmerkelsene.

Torsdag var altså dagen da Tjessheim kom til Raufoss for å inspirere og lære de unge kokkene på 9. trinn ved ungdomsskolen.

Rett fra budsjett

En opplagt Per Sandberg kom troppende inn på kjøkkenet midt i forberedelsene. Han var til stede under NM-arrangementet i januar og fikk naturlig nok invitasjon til fire retters middag på Raufoss. Og Sandberg var sporty nok til å stille opp. Han kom rett fra Regjeringens budsjettarbeid i Hurdal.

– Det går bra for landet nå. Konjunkturene er bra, men vi vet ikke hva situasjonen er til høsten, sa han om budsjettet.

Ikke åbbor

Vi har ikke dobbeltsjekket, men trolig er han en av de få fiskeriministrene som har gjestet totenbygdene. Han hadde kanskje ventet å få abbor fra Sivesindtjernet eller gjedde fra Einavatnet til middag. Men da ble han i tilfelle lurt av raufoss-elevene som vartet opp med denne menyen:
 

1. forrett: Vitello tonnato, rucola og pinjekjerner (en kalvefilet med tunfisk dressing)

2. forrett: Torsk med tomat vinaigrette og jordskokk

Hovedrett; Culotte av kalv med bakt løk og bearnés

Dessert: Omelette norvegienne til dessert (innbakt is i marengs som flamberes ved servering)

Ferske norgesmestere fra Raufoss

Høna blir til geit

Kommentarer til denne saken