Politiet får bare gjort noe om de tar vedkommende på fersk gjerning

SPARKET: Store biter av fasaden på Møbelringen er sparket inn. Eieren skal ha fått flere henvendelser om liknende hendelser i helgen.

SPARKET: Store biter av fasaden på Møbelringen er sparket inn. Eieren skal ha fått flere henvendelser om liknende hendelser i helgen. Foto:

– Forståelig, men også fortvilende irriterende, sier butikkeier Øivin Ruen, som i helgen fant deler av butikkfasaden sparket inn. Han mener ungdomspøbler står bak.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Vi vet nok hvem de er, vi ser jo hvem som flyr rundt her. Men politiet får ikke gjort noe med mindre de tar vedkommende på fersk gjerning, sier Ruen, som legger til at det ikke er første gangen det er gjort hærverk på eiendommen. Butikken har ikke videoovervåkning, og det er dermed umulig å bevise for politiet hvem som har gjort hærverk.

Ruen er likevel klar på at han vet hvem som har gjort det, og at det oppleves som svært frustrerende at ikke politiet kan gjøre noe.

Mange reaksjoner

Ruen tok til Facebook for å lufte frustrasjonen etter at han oppdaget hærverket.

«Vi har hatt besøk av pøbler igjen, fra gutter vi vet hvem er, men vi får ikke anmeldt de,» begynner innlegget som nå er delt over 400 ganger. Kommentarfeltet koker, og flere foreslår blant annet å vente på at gjerningsmennene kommer tilbake for å ta dem på fersken, eller å trappe opp og banke på hos «de det gjelder».

– Folk har også fortalt om liknende episoder. Knuste blomsterpotter, knekte vindusviskere på flere av bilene fremme på parkeringen her, sier han. Butikkeieren håper saken kan føre til flere anmeldelser, slik at det er større sjanse for å få fakket de skyldige.

Vil ikke henge ut noen

Ruen har nå selv meldt saken til politiet, men han håper fortsatt at de skyldige selv vil stå fram. Han oppfordrer også alle som kan ha sett noe eller som har opplevd liknende om å ta kontakt med politiet.

Han har imidlertid merket skal ungdommer i området ha begynt å angi andre ungdommer på Facebook, noe han betegner som «ikke helt heldig».

– Jeg vil ikke henge ut noen. Personvernet står sterkt i Norge. Men jeg la ut en oppfordring om at foreldrene til disse pøblene kunne ta kontakt med meg i dag etter åpningstid. Det har ikke kommet noen, og det ser heller ikke ut til at det vil gjøre det, sier Ruen.

OM NATTEN: Hærverket skal ha blitt begått natt til søndag, sier Ruen.

OM NATTEN: Hærverket skal ha blitt begått natt til søndag, sier Ruen. Foto:

Mange reaksjoner

Selv om eieren av bygget har sagt de vil ta på seg reparasjonskostnadene, kan episoden bli dyr for Ruen, som nå vurderer å skaffe et videoovervåkingssystem.

– Vi vil også prøve å få til et folkemøte med kommunen, skolen, natteravnene og næringsdrivende for å få i gang en dialog, sier han.

Ruen sier han forstår frustrasjonen, men oppfordrer ingen til å ta saken i egne hender, slik enkelte som kommenterer innlegget hans har foreslått.

– Borgervern er det siste vi trenger på Raufoss. Ring heller politiet så de kan gjøre jobben sin, oppfordrer han.

Politiet sier mandag morgen at det ikke er opprettet sak på hendelsen ennå og at de derfor ikke kan uttale seg. OA vil følge saken videre.

Har du opplevd liknende hendelser i helgen? Tips oss!

Artikkeltags