Gå til sidens hovedinnhold

Raufoss Industripark har fått nye eiere

Artikkelen er over 5 år gammel

24. februar 2016 ble Raufoss Industripark solgt til nye eiere. Det er selskapet Raufoss Næringspark ANS som eier eiendommene i Raufoss Industripark som ble solgt. Kjøpet omfatter hele Raufoss Industripark som utgjør ca. 240 000 kvm eiendom og ca. 3 000 mål tomt. Eiendommene kjøpes på basis av en eiendomsverdi på ca. NOK 1,3 Mrd, heter det i en pressemelding fra NRP Finans AS.

Langsiktig eierskap

Majoritetseieren i den nye eierkonstellasjonen vil være det amerikanske fondet H.I.G. Capital. Øvrige eiere er blant annet Arne Blystad og NRP. De største selgerne er Storebrand Optimér, NLI Eiendomsinvest og Storebrand Livsforsikring. Nammo og Vestre Toten Kommune viderefører sitt eierskap i parken i den nye eierstrukturen.

– Vi er positive til at de nye eierne som har mål om et langsiktig eierskap og ønsker å videreutvikle parken både gjennom å vokse med dagens leietakere samt å tiltrekke nye leietakere til parken, uttaler daglig leder i Raufoss Næringspark, John Einar Jørgensen.

– Mandatet til Storebrand Optimér har siden oppstarten i 2006 vært å bygge opp, forvalte og realisere prosjekter innen næringseiendom, og et salg har ligget i kortene hele veien. Vi har satt stor pris på samarbeidet med Raufoss Næringspark, og er trygge på at de nye eierne vil fortsette å utvikle området til beste for regionen, sier daglig leder Sveinung Lindaas i Storebrand Optimér. Storebrand Optimér har vært største eier i Raufoss Industripark siden 2007.

Økt verdiskapning

Kjøpet er tilrettelagt av NRP Finans AS som også vil være medeier og følge selskapet videre i utviklingen av Raufoss Industripark. NRP Finans er en uavhengig tilrettelegger av investeringer innen eiendom, shipping og offshore.

– Det er et imponerende miljø som er bygget opp rundt materialteknologi og automatisert produksjon på Raufoss. Det er et ønske at dette videreutvikles noe som vil være medvirkende til bedriftenes suksess og økt verdiskapning som igjen sikrer deres tilstedeværelse på Raufoss, sier daglig leder i NRP Finans, Christian Ness.

– Vestre Toten kommune er fornøyd med at de nye majoritetseierne har signalisert vilje og ønske om å utvikle industriparken videre i nært samarbeid med virksomhetene og lokalsamfunnet, sier ordfører i Vestre Toten Kommune, Leif Waarum.

Kommentarer til denne saken