Gå til sidens hovedinnhold

Frykter ras – innfører envegskjøring på E16

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi vil sette opp et midlertidig rekkverk mellom kjørebanene for å skille trafikken fra området der det kan falle ned is- og snømasser.

Dette opplyser Statens vetgvesen i en pressemelding. En strekning på E16 Kvamskleiva envegskjørt inntil videre.

Statens vegvesen har fulgt situasjonen i fjellsida over E16 i Kvamskleiva nøye, etter at snø og is raste ned på rasoverbygget der i begynnelsen av april. Fra tirsdag morgen blir tunnelløpet i rasoverbygget og en strekning på 100 meter utenfor tunnelen envegskjørt.

– Ved å stenge kjørefeltet som er nærmest fjellveggen, blir det plass til å etablere et område som kan ta imot eventuelt nedfall av snø og is fra fjellsida. Derfor vil vi innsnevre til ett kjørefelt på en circa 100 meter lang strekning på østsida av rasoverbygget, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

– Denne strekningen og hele tunnelløpet blir envegskjørt med lysregulering, inntil vi ser at det ikke henger så mye is og snø over vegen på denne strekningen som det gjør nå. Vegvesenets driftsentreprenør har i det siste hatt ekstra tilsyn med fjellsida over E16 i Kvamskleiva i Vang. En geolog har også inspisert området flere ganger for å se om ismassene tiner gradvis, eller sprekker opp. Ved sprekkdannelser øker faren for at deler av isen løsner og faller ned. - Slik det ser ut nå, kan vi ikke se bort fra at det kan skje, sier Stensrud.

At strekningen er skummel å kjøre nå, blir bekreftet på Facebook-gruppa «Tunnel i KvamskleivaE16 - start nå!!!!». Et medlem i gruppa har lagt ut bilde av bilen sin etter å ha fått is og småstein på panseret og frontruta. Ansdre hekter seg på tråden:

– Det haglet små isklumper på bilen min rett før tunnelen, skriver en kvinne.

– Heldigvis bare snø og små isklumper på bilen min i går. Men det var ikke moro, skriver en mann.

– Husk å varsle alle hendelser. Send regninga for reparasjon av bilen til staten ved samferdselsdepartementet, skriver en tredje person på tråden.

Kommentarer til denne saken