Psykiater anklages for sex med pasient

TILTALE: Statsadvokat Thorbjørn Klundseter har tatt ut tiltale mot en psykiater fra Vestoppland.

TILTALE: Statsadvokat Thorbjørn Klundseter har tatt ut tiltale mot en psykiater fra Vestoppland.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

På ettersommeren stilles en psykiater i Vestoppland for retten, tiltalt for å ha misbrukt sin tilling til å skaffe seg seksuell omgang.

DEL

Statsadvokatene i Hedmark og Oppland mener mannen hadde sex med en kvinnelig pasient på Toten over en periode på nesten tre år, fra sommeren 2005 til våren 2008. Som tidligere omtalt i Oppland Arbeiderblad ble mannen pågrepet for forholdet i august 2008. Han satt fire dager i arrest før han ble løslatt med besøksforbud overfor kvinnen.

Psykiateren i midten av 40-årene er siktet etter straffelovens paragraf 193: «Den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, straffes med fengsel inntil fem år. På samme måte straffes den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved å utnytte noens psykiske lidelse eller psykiske utviklingshemming».

OA har tidligere fått opplyst at overgrepene skal ha funnet sted på mannens arbeidsplass. Ut fra tiltalen har de imidlertid skjedd på to ulike steder; ett sted i hver av Toten-kommunene. Tiltalte kom etter hva OA forstår til Norge i 2006, og ble ansatt på et sykehus i Vestoppland. Fornærmede i saken var psykiatrisk pasient på sykehuset.

Påtalemyndigheten mener å ha bevis for at mannen har hatt sex med den åtte år yngre pasienten gjentatte ganger. Selv har han nektet straffskyld. Han sier han ikke har noe å skjule, uttalte mannens advokat etter pågripelsen. Hovedforhandling starter i Gjøvik tingrett 31. august. Det er satt av tre dager. Dersom mannen skulle bli dømt, kan han trolig vente seg strafferabatt fordi prosessen mot ham har drøyd ut i tid. Innen saken kommer opp for retten er det gått over to år siden psykiateren ble avhørt første gang av politiet om forholdet.

- Saken har tatt lang tid å etterforske. Siste avhør ble tatt så sent som 24. september i år, sa påtaleleder Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt i en kommentar til OA om dette i desember i fjor. Påtaleinnstilling fra politidistriktet ble oversendt Statsadvokatene 21. oktober.

Artikkeltags