Truet politiet etter fyllekjøring: «Jeg skal skjære hodet av dere»

Artikkelen er over 2 år gammel

Han truet med å drepe politifolk ved en rassia i hans leilighet og må sone 45 dager i fengsel.

DEL

Gjøvik-mannen hadde drukket en liter (!) rom og noen øl, dagen i forveien og røkt litt hasj tidligere i uka, før han ved denne anledningen satte seg i bilen og kjørte en runde i Gjøvik sammen med sin samboer. Kjøreturen endte i et sammenstøt med en parkert bil. Hendelsen ble sett og meldt. Dermed kom politiet og tok vedkommende med til en utvidet rusprøve. Der ble det konstatert en promille på 0,69 og 0,0622 mikromol THC per liter blod. Straffbarhetsgrensen for THC (narkotika), tilsvarende 1,2 alkoholpromille, er 0,030.

Ransaking

Da tiltalte etter blodprøven ble kjørt hjem, hadde politiet iverksatt en ransaking av mannens bopel. Dette frustrerte og provoserte ham og mannen startet en verbal utskjelling av politiet. Han truet med å finne ut hvor de bodde. Han sa han ville skyte dem om de oppsøkte hans neste bopel. Han skulle også «skjære hodet av» politifolkene. Dernest truet han med å gå og hente øksa. Da han forsvant inn i blokka og kom ut med en gjenstand i hånda, skapte han frykt hos politiet.

Det viste seg imidlertid at det kun var en pinne han hadde med seg.

45 dager

Retten har kommet til at mannen har ført bil med promille. Dette isolert sett ville ha ført til en ubetinget straff på om lag 20 dager. Retten har også funnet det bevist at han har kommet med alvorlige trusler mot politiet. Et slik forhold alene ville ha gitt en straff på 15–30 dagers fengsel. Retten har dømt Gjøvik-mannen i 30-åra til 45 dagers ubetinget fengsel, ei bot på 10.000 kroner og tap av førerretten i to år. En slant til statskassa, 1000 kroner i saksomkostninger, måtte han også ut med.

Artikkeltags