For andre år på rad ble GjøvikGalla avholdt i Fjellhaven. Dette er kvelden hvor byen setter pris på sine innbyggere.

Salen var full av mennesker som har jobbet hardt for medmennesker og lokalmiljø, og hele 11 priser ble delt ut.

Vert for aftenen var Fjellhallens egen Bjørn Blichfeldt, en naturlig los og en trygg bauta denne kvelden. For å åpne og avslutte showet var vinnerne av regionfinalen i Bandwagon, Fathers Finest. Gjennom musikken lot de oss høre at også de fortjente sin seier. De er et over normalt spennende band.

Foruten alle vinnerne som visste hvorfor de kom, fikk publikum to store overraskelser. Årets medmenneskepris gikk velfortjent til Stig Morten Seierstad for hans utrettelige engasjement og løsningsorienterte visjoner. Tradisjonen tro må prisen på 10 000 kroner gis bort. Seierstad gav pengene videre med glede.

- Ingenting er bedre enn å gi bort, sa han under sin takketale. Pengene ønsket han å gi til et menneske som i følge Seierstad har «gitt sitt liv, sin tid, og sitt husrom til de som har trengt det, og levd et liv i raushet og nåde.» En jordmor med navn Sissel Grydland. Sissel selv var helt uforbredt på overrekkelsen, og ønsket å gi pengene tilbake til Seierstad og Monsterhuset.

Den andre store overraskelsen stod tidligere politimann og evige jazzentusiast Tom Pettersen for. Han vant publikumsprisen, og fikk dermed også gleden av å gi videre sin premiepott. Pettersen brukte ikke lang tid på å velge Kafè Kampen, et tiltak han som privatperson og tidligere tjenestemann virkelig setter pris på. Bokstavelig talt.

I tillegg til verdige vinnere, bød kvelden på musikalske innslag og artige snutter på video.

Her er prisvinnerne:

Frivilligprisen: Redningsselskapets sjøredningskorps, Mjøsa.

Serviceprisen: Smakfullt AS

Årets idrettsutøver: Thomas Wærner

Ungt talent: Hans Brenni

DNBs næringspris: Engers Lefsebakeri

Støttekontaktprisen: Åshild Jostad

Gjøvikprisen: Nils Erik Lister

Gjøvik kommunes idrettsstipend: Sondre Bollum

OAs medmenneskepris: Stig Morten Seierstad

Årets idrettsildsjel: Odd Hovi, Brandbu IL

Bak gallaen står DNB, Gjøvik Kommune, Oppland Arbeiderblad samt GOA AS.