Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 20. mars

DEL

De første begravelsene

En syrisk far og hans sønn ble begravet onsdag formiddag som de første av 50 dødsofre etter angrepene under fredagsbønnen i to moskeer på New Zealand.

Khaled Mustafa og hans 15 år gamle sønn Hamza var flyktninger fra Syria. De kom til New Zealand i fjor i håp om et tryggere liv, men ble i stedet to av 50 ofre for terrorangrep.

Morrison reagerer på Erdogan

Australias statsminister kaller Tyrkias ambassadør inn etter president Recep Tayyip Erdogans uttalelser i kjølvannet av moskémassakren på New Zealand.

Erdogan advarte antimuslimske australiere og sa at om de kommer til Tyrkia, vil de vil bli sendt hjem i kister som sine bestefedre, en referanse til slaget ved Gallipoli i Tyrkia, der tusenvis av australske menn ble drept.

WSJ: Biden til valg

Tidligere visepresident Joe Biden skal ha henvendt seg til en håndfull støttespillere og bedt om hjelp til å stille som kandidat til presidentvalget neste år.

President Barack Obamas visepresident fra 2009 til 2017 skal ifølge Wall Street Journal ha kontaktet sine tilhengere fordi han trenger rask hjelp til å samle sammen en valgkamppott på flere millioner dollar.

Lasteskip tok inn vann

Et lasteskip fikk vannlekkasje og motorhavari utenfor Edøy fergekai i Møre og Romsdal natt til onsdag. Los hindret grunnstøting. Et Sea King-helikopter bisto.

– Det var en stund det tok inn veldig mye vann, men nå synker vannstanden og skipet vil sannsynligvis bli slept til Kristiansund, sa vakthavende redningsleder Asbjørn Viste i HRS Sør-Norge til VG.

Opposisjonen frir

Venezuelas opposisjon sier militært personell som vender president Nicolás Maduro ryggen, vil få beholde sin rang i nytt militære når ny regjering er på plass.

I den nye teksten tirsdag garanterer opposisjonen at «alle ansatte i militæret som bestemmer seg for å gjenopprette den konstitusjonelle orden vil bli gjeninnsatt i de militære styrker så snart en ny regjering har tatt over makten.»

Artikkeltags