Gå til sidens hovedinnhold

Klart rødgrønt flertall på ny måling

Artikkelen er over 3 år gammel

De rødgrønne har klart flertall på en ny meningsmåling. Samtidig holder KrF-leder Knut Arild Hareide døra på gløtt for et Ap-samarbeid.

I aprilmålingen som Respons har laget for Adresseavisen , Aftenposten og Bergens Tidende , er det de mellomstore partiene som kommer best ut. Ap faller med 1,5 prosentpoeng til 30,5 prosent, mens Høyre svekkes med 1,2 prosentpoeng til 23,6 prosents oppslutning.

Frps framgang er på friske 1,8 prosentpoeng til 13,2 prosent, mens Sp og SV begge øker med 0,8 prosentpoeng til henholdsvis 11,5 og 5,4 prosent. For samarbeidspartiene går det framover med KrF som stiger med 0,3 prosentpoeng til 5,7 prosent, mens Venstre som faller 0,1 prosentpoeng sliter tungt i uka etter landsmøtet og befester posisjonen under sperregrensen med en oppslutning på magre 3,6 prosent.

Mens dagens borgerlige flertall er borte, har KrF klart flertall sammen med Sp og Ap. Spørsmålet er om KrF-leder Knut Arild Hareide ser på et slikt samarbeid som attraktivt.

– Vi må jo forholde oss til den realiteten dersom det ikke er mulig å få til vårt primære ønske. Vi kan ikke låse døren og kaste nøkkelen for alle andre muligheter enn Høyre og Venstre, og vi har jo også Senterpartiet med i vårt samarbeidsvedtak, sier Hareide og understreker at de ikke kan endre samarbeidsstrategien etter skiftende målinger.

– Vi har ikke gjort vedtak som hindrer oss i å tenke på innflytelse på andre måter enn våre primære løsning, sier Hareide.

For de øvrige partiene viser målingen følgende resultater: MDG 2,6 (-0,9), Rødt 2,3 (-0,3), andre 1,6 (+0,3). Alle resultatene må tolkes innenfor feilmarginer mellom 2 og 3 prosentpoeng. (NTB)

Kommentarer til denne saken