Gå til sidens hovedinnhold

– Et bra budsjett for Vestoppland

Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: Venstre-representanten Ketil Kjenseth mener at budsjettforslaget er bra for Vestoppland.

– Venstre skal sammen med KrF og Stortinget gjøre det enda bedre, lover han.

Kjenseth og Venstre er særlig glade for at Sintef Raufoss AS nå endelig får et fast, årlig basistilskudd til forskning på 15 millioner kroner. 

– Dette er en seier for Raufoss-miljøet, framtiden og også for Venstre. Vi fikk til en prøveordning i 2015 og 2016. Den benyttet Sintef Raufoss AS godt og har nå overbevist regjeringen om at de har noe å bidra med for å skape framtidas produkter og arbeidsplasser, samt omstilling i grønn retning, sier Kjenseth.

Studieplasser

Han viser til at det også kommer enda flere studieplasser for IKT i høyere utdanning:

– NTNU Gjøvik har allerede fått 55 nye plasser de siste to årene. Nå ligger det an til å bli enda flere. 

Kjenseth peker også på yrkesfagsatsingen i budsjettforslaget. 

– Det er helt nødvendig å skape mer samarbeid mellom videregående skole og næringslivet. Utdanningen blir da bedre og mer interessent for elevene og mer relevant for bedriftene. Det ligger også inne en styrking av fagskolene. Fagskolen Innlandet er allerede en av de beste i Norge, men kan nå utvikle seg videre, fortsetter Kjenseth.

Nye togsett

Nye togsett på Gjøvikbanen har allerede vært annonsert. 

– Budsjettet bekrefter at alle gamle togsett på Gjøvikbanen blir skiftet ut med helt nye i første halvdel av 2018. Dette er en stor investering, som sammen med økt strømforsyning og nye krysningsspor, vil gi et mye bedre tilbud for stadig flere reisende på Gjøvikbanen, sier Kjenseth. 

Regjeringen lover også hensettingsplasser for de nye togsettene i Gjøvik og på Jaren. De skal tas i bruk innen desember 2018. Hensettingsprosjektet på Jaren omfatter også oppgradering av plattformer og ny driftsbase på Jaren stasjon. Det loves også økt strømforsyning på den nordre delen av Gjøvikbanen i 2018 samt ombygging av plattformer i Nittedal, Lunner, Gran, Vestre Toten og Gjøvik.

Kjenseth og Venstre er glade for at regjeringen følger opp Stortingets skatteforlik fra i fjor.

– Skatt på arbeid for personer og for selskaper blir redusert fra 24 til 23 prosent, understreker han. 

Kommentarer til denne saken