– Svikter bredbåndsutbyggingen

BEKYMRET: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) reagerer på regjeringens bredbåndssatsning. ARKIVBILDE

BEKYMRET: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) reagerer på regjeringens bredbåndssatsning. ARKIVBILDE Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

LILLEHAMMER: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) er skuffet over regjeringens satsing på bredbånd.

DEL

Han er også skuffet over at regjeringen kutter i de frie midlene til bruk i distriktene.

Dette er penger fylkeskommunen skal kunne bruke fritt i distriktene. Regjeringen foreslår en bevilgning på 154,4 millioner kroner til alle fylkene. Dette er en nedgang på 218,6 millioner fra saldert budsjett i 2017.

Svekker mulighetene

Hagen mener statsbudsjettet svekker fylkeskommunens mulighet til å være en aktiv samfunnsutvikler og at det ikke samsvarer med regjeringens ønske om å slå sammen fylkene.

– Dette er et kraftig kutt i regionale utviklingsmidler. Statsråd Jan Tore Sanner snakker om at nye og sammenslåtte fylkeskommuner skal få større muskler og være en interessant samarbeidspartner for kommuner og næringsliv. Det er ikke i tråd med det som leveres i dette budsjettet. Statsbudsjettet undergraver fylkeskommunens rolle som utviklingsaktør, sier Hagen.

Skuffende lite

Fylkesordføreren reagerer også kraftig på at det bevilges altfor lite til bredbåndsutvikling, ifølge oppland.no

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å bevilge 69,7 millioner kroner til bredbåndsutbygging. Dette er til områder der det ikke er kommersielt grunnlag for utbygging.

– Dette er en halvering av de statlige bredbåndsmidlene og er skuffende lite. Utbygging av bredbånd i større deler av Oppland er essensielt for bo- og næringsutviklingen i vårt fylke. Stortinget har en stor jobb foran seg for å gjøre statsbudsjettet mer distriktsvennlig, sier Hagen.

Fylkesveiene

Fylkesordføreren ser noen enkeltbevilgninger i budsjettforslaget som kommer Oppland til gode og tilløp til satsinger innenfor yrkesfag og fagskole.

Når det gjelder samferdsel er det ingen store overraskelser.

– Vi mener det er bekymringsfullt at det ikke kommer mer penger til vedlikehold av fylkesveier. For et fylke som Oppland er infrastruktur svært viktig, sier Even Aleksander Hagen.

Artikkeltags