Gå til sidens hovedinnhold

– Svikter bredbåndsutbyggingen

Artikkelen er over 4 år gammel

LILLEHAMMER: Fylkesordfører Even Aleksander Hagen (Ap) er skuffet over regjeringens satsing på bredbånd.

Han er også skuffet over at regjeringen kutter i de frie midlene til bruk i distriktene.

Dette er penger fylkeskommunen skal kunne bruke fritt i distriktene. Regjeringen foreslår en bevilgning på 154,4 millioner kroner til alle fylkene. Dette er en nedgang på 218,6 millioner fra saldert budsjett i 2017.

Svekker mulighetene

Hagen mener statsbudsjettet svekker fylkeskommunens mulighet til å være en aktiv samfunnsutvikler og at det ikke samsvarer med regjeringens ønske om å slå sammen fylkene.

– Dette er et kraftig kutt i regionale utviklingsmidler. Statsråd Jan Tore Sanner snakker om at nye og sammenslåtte fylkeskommuner skal få større muskler og være en interessant samarbeidspartner for kommuner og næringsliv. Det er ikke i tråd med det som leveres i dette budsjettet. Statsbudsjettet undergraver fylkeskommunens rolle som utviklingsaktør, sier Hagen.

Skuffende lite

Fylkesordføreren reagerer også kraftig på at det bevilges altfor lite til bredbåndsutvikling, ifølge oppland.no

I statsbudsjettet foreslår regjeringen å bevilge 69,7 millioner kroner til bredbåndsutbygging. Dette er til områder der det ikke er kommersielt grunnlag for utbygging.

– Dette er en halvering av de statlige bredbåndsmidlene og er skuffende lite. Utbygging av bredbånd i større deler av Oppland er essensielt for bo- og næringsutviklingen i vårt fylke. Stortinget har en stor jobb foran seg for å gjøre statsbudsjettet mer distriktsvennlig, sier Hagen.

Fylkesveiene

Fylkesordføreren ser noen enkeltbevilgninger i budsjettforslaget som kommer Oppland til gode og tilløp til satsinger innenfor yrkesfag og fagskole.

Når det gjelder samferdsel er det ingen store overraskelser.

– Vi mener det er bekymringsfullt at det ikke kommer mer penger til vedlikehold av fylkesveier. For et fylke som Oppland er infrastruktur svært viktig, sier Even Aleksander Hagen.

Kommentarer til denne saken