Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 2 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 21. november.

Budsjettkrise avverget med tre stemmer

Med bare tre stemmers overvekt og en time på overtid godtok Frps stortingsgruppe tirsdagens budsjettavtale med Venstre, Høyre og KrF.

Mens det er vanlig å vedta budsjettavtaler med overveldende flertall, ble resultatet 12–9 i favør av en avtale etter et opphetet gruppemøte i Fremskrittspartiet, skriver Dagbladet. Det var KrF som gjorde prosessen vanskelig for Frp.

Reaksjoner på statsbudsjettet

Det har kommet mange reaksjoner etter at det tirsdag kveld ble klart at regjeringen og KrF ble enige om en budsjettavtale.

SV mener KrF kun har fått smuler i budsjettavtalen. Mens Ap mener det finnes eksempler på «blåkopier» av deres politikk i budsjettet. I tillegg reagerer flere miljøvernorganisasjoner på at klima og miljø ikke blir mer prioritert i statsbudsjettet.

Trump har gitt skriftlige svar

USAs president Donald Trump har gitt skriftlige svar på spørsmål fra spesialetterforsker Robert Mueller om Russlands antatte valginnblanding.

Det opplyste Trumps advokat Jay Sekulow tirsdag. Han sier i en uttalelse at de ikke kommer til å offentliggjøre hva slags spørsmål Trump fikk eller hva slags svar han ga til spesialetterforskeren.

Trump krevde Clinton-straff

USAs president Donald Trump ba tidligere i år om at Hillary Clinton og tidligere FBI-direktør James Comey skulle bli straffeforfulgt, melder New York Times.

Trumps forespørsel ble rettet til Donald McGahn som var advokat for Det hvite hus, sier de ikke navngitte kildene til avisen.

Vil ut av Interpol

Ledende britiske parlamentarikere åpner for å forlate Interpol dersom politiorganisasjonen får en russisk toppsjef, skriver The Times.

To høytstående britiske parlamentarikere som sitter i utenrikskomiteen og innenrikskomiteen i Underhuset, ønsker ifølge avisen å skissere en vei ut av Interpol for Storbritannia.

Kommentarer til denne saken