Odnes: – Tomme ord fra Johnsen

Ivar Odnes er kritisk til Tor André Johnsens utstpill om E16 og Rv.4. Arkivbilde

Ivar Odnes er kritisk til Tor André Johnsens utstpill om E16 og Rv.4. Arkivbilde

Artikkelen er over 1 år gammel

– Så lenge Johnsen og FrP stemmer mot E16 og ikke har riksveg 4 inne i Nasjonal Transportplan, blir dette dessverre tomme ord.

DEL

Stortingsrepresentant Ivar Odnes (SP) er kritisk til utspillet fra Tor André Johnsen om å ta Rv. 4 inn i portefølgen til selskapet Nye Veier AS. Han er også kritisk til at Johnsen går ut i media og vil ha 8,5 meter bred E16 i Valdres.

– Hvor står dette i den NTPen de vedtok i fjor om E16? Og om Rv. 4 blir lagt til Nye Veier så må det uansett finansieres. Og hvor står det i NTP-en? spør Odnes.

– Senterpartiet la inn midler til videre planlegging for E16 Fagernes-Hande i vårt alternative statsbudsjett. Dette stemte Johnsen og FrP imot. Det er de som sitter med samferdselsministeren og har dermed ansvaret for at Statens Vegvesen nå planlegger en oppgradering med åtte meters vegbredde på dei strekningsvise tiltakene på E16. Jeg støtter absolutt Tor Andre Johnsen i å løfte opp disse vegstrekningane, men da må han og FrP også vise dette i Stortinget, og ikke bare i avisa, sier Odnes.

Odnes var tilstede på møtet på Sillongen nylig, der samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ble spurt om nettopp Rv. 4.

– Solvik Olsen unngikk å svare på direkte spørsmål om å ta inn R4 Gjøvik-Mjøsbrua i Nye Vegar AS sin portefølge. Derfor har utstpillet liten troverdighet, sier Odnes.

Artikkeltags