Gå til sidens hovedinnhold

Oppland Unge Høyre: – Ap skaper forvirring

Artikkelen er over 4 år gammel

ROA: Oppland Unge Høyre mener at Ap skaper forvirring omkring Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Arbeiderpartiet har de siste dagene gitt utrykk for en tredelt løsning når det kommer til debatten om vern av områder tilhørt Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette er noe som bare er med på å skape forvirring, mener Even Karlsen Trontveit i Oppland Unge Høyre.

Ungdomspolitikeren fra Lunner synes det er veldig dystert at Arbeiderpartiet i en tid da flere tusen mennesker mister jobbene sine svarer med mer usikkerhet og færre arbeidsplasser.

– Dette forteller at de ikke har forstått hvilken situasjon vi befinner oss i, hevder Trontveit.

AUF har også lenge varslet utad at de er for varig vern av områdene. Trontveit mener at dette er selvmotsigende.

– Gjennom en dissens ønsker de å avvente til 2021, og heller innhente mer kunnskap før de tar opp debatten igjen. Dette krever en konsekvensutredning, noe AUF heller ikke ønsker. De sier derfor ja til mer informasjon, men nei til eneste måte å innhente informasjonen, påpeker Even Karlsen Trontveit.

Har tar videre tak i at AUF går til valg på høyere skatter:

– Her ser man en situasjon hvor de går til valg på høyere skatt, men snur ryggen til potensielle 300 milliarder oljekroner. Dette kan finansiere mye velferd, samtidig som det skaper flere arbeidsplasser og økt næringsliv, fortsetter Trontveit.

Unge Høyre er uenig med AUF.

– Unge Høyre ser at oljeboring i området vil bringe med seg store positive virkninger i form av arbeidsplasser og næringsliv. En næring som står for 20 prosent av statens totale inntekter kommer til å være avgjørende for en fungerende velferdsstat, men også for å redusere klimagassutslippene på sikt, avslutter Trontveit.

Kommentarer til denne saken