Ørsal Johansen støtter Listhaug: – Å trekke inn Utøya blir utidig

Morten Ørsal Johansen.

Morten Ørsal Johansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lokale Frp- og Høyre-topper støtter justisminister Sylvi Listhaugs terror-utspill på sosiale medier, melder NRK Hedmark og Oppland.

DEL

Sylvi Listhaug skaper debatt om politisk retorikk, mer enn saken da hun før helgen publiserte et bilde av fremmedkrigere med teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».

Innlegget er i skrivende stund delt 3128 ganger, og 11.000 facebook-brukere har reagert på innlegget. Bakgrunnen for innlegget var at samtlige partier på Stortinget stemte ned et forslag fra Høyre og Frp om at Justisdepartementet kan frata statsborgerskapet fra personer som kan mistenkes for å true rikets sikkerhet.

Lokal støtte

Leder i Innlandet Høyre Lise Berger Svenkerud har trykket «liker» på Listhaugs Facebook-post. Hun er ikke den eneste lokale politikeren som viser støtte til Listhaug.

– Ap går imot å innføre et forebyggende tiltak mot terror av hensyn til antatte terroristers rettssikkerhet. Hvordan kan det forklares på noe annen måte enn at de setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, skriverStortingsrepresentant Tor Andre Johnsen for Hedmark Frp i en e-post til NRK.

– Å trekke inn Utøya blir utidig

Oppland Frps stortingsrepresentant  Morten Ørsal Johansen støtter også Listhaug.

– Det er ikke noe tvil om det. Det ser ut til at endel politikere fortsatt ligger og sover når det gjelder sikkerhet i Norge. Da syns jeg det er greit at justisministeren spissformulerer seg slik at en del prøver å våkne. Og så får de prøve å holde debatten på nivået den bør være og ikke angripe budbringeren.

Jonas Gahr Støre har reagert på at Listhaug kom med et slikt utspill på premieredagen for filmen Utøya 22. juli og at partiet, som er rammet av terror, utsetter for slike beskyldninger.

Dette mener Morten Ørsal Johansen er utidig.

– Da tar en fokuset bort fra saken og det er kanskje det noen ønsker å gjøre. Å trekke inn Utøya blir utidig. Det var en forferdelig terrorhandling, men har ikke noe med denne saken å gjøre, sier Ørsal Johansen til NRK.

Jan Tore Sanner havnet også i hardt vær da han uttalte at Ap trakk «Utøya-kortet». Det fikk flere Utøya-overlevende til å reagere sterkt på twitter. Reaksjonene førte til at Jan Tore Sanner beklaget at han uttalte at Jonas Gahr Støre «trakk Utøya-kortet».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken