Barn helt ned i 8-årsalderen ble i 2016 anmeldt for å ha voldtatt andre barn, skriver NRK.

Ifølge Kripos-rapporten de har fått tilgang til, ble det i 2016 anmeldt 60 prosent flere voldtekter der barn skal ha voldtatt andre barn, enn det som har vært gjennomsnittet fra 2012 til 2016.

Under 14 år

De siste årene har antall anmeldelser av voldtekter av barn under 14 år steget kraftig, fra 248 personer anmeldt i 2015 til 383 personer i 2016.

– En så stor økning i antall anmeldelser fra ett år til et annet er overraskende, sier politiførstebetjent John-Filip Lundhaug Strandmoen, som har vært med på å utforme rapporten.

I arbeidet med rapporten har Kripos gått gjennom 225 voldtektsanmeldelser der mindreårige skal ha voldtatt andre barn under 14 år. De fleste anmeldte er gutter, og en stor andel av dem er under den kriminelle lavalder på 15 år.

Flere tør anmelde

I 33 prosent av sakene er personen anmeldt for å ha voldtatt en bekjent, og i 20 prosent av tilfellene har den anmeldte voldtekten funnet sted på en fest.

Strandmoen mener den kraftige økningen av anmeldelser kan skyldes at flere tør å anmelde.

– Det store antallet saker er bekymringsfullt. Samtidig kan vi ikke ved hjelp av vår rapport si sikkert om dette er flere reelle overgrep, eller om det er flere som nå kommer til politiet for å anmelde, sier han. (©NTB)