Sivil drone hindret luftambulanse i å ta av

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag 6. juli hindret en drone luftambulansen i å ta av etter å ha bistått med en trafikkulykke på E6 ved Fokstugu. Nå advarer politiet om konsekvensene ved bruken av droner på skadested.

DEL

Leder for Felles enhet for operativ tjeneste ved Innlandet politidstrikt Renate Zimmermann har en klokkeklar beskjed.

- Vi ønsker ikke at publikum skal fotografere på skadesteder, og da særlig ikke på en slik måte at hjelpearbeidet blir forstyrret eller hindret, sier hun.

Ifølge pressemeldingen skal personell fra luftambulansen på Dombås ha fullført behandling av den skadde personen, og var i ferd med å frakte vedkommende til sykehus. Men da ble de oppmerksomme på en drone tett på skadestedet.

Helikopteret ble derfor stående på bakken inntil dronen hadde landet fordi dronen utgjorde en sikkerhetsrisiko for både helikopteret og de om bord.

– Politiet oppfordrer på det sterkeste at publikum ikke hindrer eller forstyrrer nødetatenes arbeid på et skadested. Det vises til gjeldende forskrift for flyging med modellfly som og gjelder droner, sier Zimmermann.

I dette tilfellet gikk det heldigvis bra, og det var ikke fare for livet til pasienten om bord, skrives det i pressemeldingen.

Artikkeltags