OPPDATERING: Politiet har kontroll på mannen, melder de litt over klokka 20.

Etter å ha gjennomsøkt huset torsdag kveld, bekrefter politiet på Twitter at mannen de har forsøkt å kommunisere med i seks timer ikke befant seg der: «Mannen var ikke på bopel. Politiet fortsetter søket etter mannen», skriver romerikspolitiet.

– Det er en mann som er observert med en hagle ikke langt fra sin bopel. Vi forsøker å få kontroll på ham. Det har vi ikke lykkes med ennå. Vi har rykket ut med bevæpnet politi og politihelikopteret, sa politiets operasjonsleder Arild Bråthen til Romerikes Blad rundt to timer etter at aksjonen startet.

Politiet er ellers svært sparsommelige med opplysninger om saken, og vil ikke gi flere opplysninger før aksjonen er avsluttet. Politiet er på stedet med en rekke tjenestemenn og en forhandler. De skal ha beveget seg videre fra boligen, ifølge NTBs fotograf, som følger politiaksjonen på avstand.

– Ifølge personen som meldte fra til politiet, ble det løsnet skudd, og det er de opplysningene politiet forholder seg til, sier innsatsleder Knut Hammer til VG.

– Politiet står ute bak skjold og vi hører det blir ropt ut instruksjoner fra politiet som sier: Kom ut med hendene over hodet, sa nyhetssjef Bjørn Ivar Bergerud i Indre Akershus Blad , som er på stedet.

(©NTB)