MC-føreren ligger fortsatt på sykehuset med alvorlige skader – politiet etterforsker fortsatt ulykken

Artikkelen er over 2 år gammel

Den unge MC-føreren som traff en gravemaskin under trening på Krabyskogen motorsenter ligger på Ullevål sykehus med alvorlige skader.

DEL

– Vi har fortatt mange etterforskningsskritt og skal finne ut av om noen kan stilles til ansvar for det som skjedde, sier krimsjef Bjørn Slåtsveen til Oppland Arbeiderblad.

Det var lørdag at den unge MC-føreren havnet utenfor løpsbanen og traff en gravemaskin som sto parkert langs banen.

Mistet kontrollen

Gutten ble fraktet til sykehus med skader i mage- og rygg-regionen.

– Vi driver trening på banen under Norges Motorsport sin regler på godkjent bane. Her er det barn fra 5 år og oppover. 44 personer deltok lørdag. I ungdomsgruppa som er for 14–15 åringer mistet en fører av motorsykkelen kontrollen i forbindelse med nedbremsing i en sving og hoppet ut av banen, sa leder i Krabyskogen motorsport Ola Johnsrud til OA lørdag.

Ulykke: Poltiet var på plass på motorsenteret etter ulykken lørdag. Foto: Henning Gulbrandsen

Ulykke: Poltiet var på plass på motorsenteret etter ulykken lørdag. Foto: Henning Gulbrandsen Foto:

Etter forskriftene?

– Et av spørsmålene vil ha svar på er om gravemaskinens plassering var etter forskriftene. Samtidig skal vi snakke med MC-sjåføren, men han har ikke vært i stand til å bli avhørt ennå, sier Slåtsveen.

– Gutten traff ei gravemaskin som sto parkert i utkanten av banen. Så langt vi kjenner til sto gravemaskinen parkert etter reglementet. Vi ringte ambulanse og det ble rekvirert luftambulanse. I tiden til ambulansen kom ble personen tatt godt hånd om, sa leder i Krabyskogen motorsport Ola Johnsrud til OA lørdag.

Artikkeltags