Kvinnen som ble meldt savnet i Gjøvik natt til lørdag, er funnet i god behold.

Det opplyste politiet like før klokka 19 lørdag kveld.

«Kvinnen er nå funnet i god behold i Gjøvik. Hun tok selv kontakt med politiet og opplyste hvor hun var. Hun har oppholdt seg ute i natt og vært i et oppvarmet bygg på dagen», skrev politiet i en pressemelding.

Trappet opp

– Kvinnen blir fulgt opp av helsevesenet, fikk OA opplyst ved operasjonssentralen rundt klokka 19 lørdag kveld.

Hun er imidlertid ikke fysisk skadd, ifølge politiet.

Kvinnens samboer meldte henne savnet ved midnatt natt til lørdag, etter at hun ikke kom hjem fra jobb fredag kveld. Gjennom natten og dagen i dag trappet politiet gradvis opp søk og etterforskning.

Lørdag ettermiddag satte politiet igang en omfattende leteaksjon med bistand fra blant andre Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder. Den savnedes mobiltelefon sto på, og et bredt søk ble påbegynt i det området den kunne spores, hvilket i praksis var store deler av Gjøvik by.

Takker hjelpeorganisasjonene

Politiet ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for at kvinnen ikke tok kontakt med dem eller andre på et tidligere tidspunkt.

– Vi er mektig imponert over alle som stilte opp for å hjelpe til, på en lørdagskveld, midt i førjulstiden. Politiet er helt avhengig av hjelpeorganisasjoner i saker som denne, sier stabssjef Pål Erik Teigen til Oppland Arbeiderblad lørdag kveld.

Han opplyser at 55 personer var klare til å starte søk etter den savnede kvinnen da hun meldte seg selv.

Mannskapene kom fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, Norske Redningshunder og Norsk Redningshundorganisasjon.